„Mind elfelejtettek!” – Kulka János megrázó vallomást tett a stroke-ja óta eltelt időszakról

A művész saját bevallása szerint még mindig fájdalmakkal küzd.

7 év telt el Kulka János stroke-ja óta: a színész ez idő alatt visszatért a képernyőre, kislemezt is kiadott, de saját bevallása szerint még mindig nincs jól.

A Nők Lapjának a napokban elárulta, folyamatos fáradtságot érez, bizonyos szavak kiejtése még mindig nehézséget jelent számára. Emellett fájdalmakkal küzd, a jobb keze gyenge, bár járása sokat javul a lábadozása kezdete óta. A színész testvére orvos, így sokat segít neki a gyógyulás során, bár Kulka leszögezte: egy héten egy gyógytornát vállal be.

A művészt megviselte Lang Györgyi halála: a két híresség baráti viszonyt ápolt egymással, Kulka a végsőkig az énekesnő mellett állt.

A színészt azonban az utóbbi időben kevesen látogatják, meglátása szerint barátai is elfeledkeztek róla.

„Elkoptak. Elfelejtettek.

Ahogy én elfelejtettem a betegség miatt az angolt, a franciát, a verseket, a címeket, mindent. Ők engem. Azok, akiknek régen segítettem, akiket támogattam, ahol jótékonyságból fölléptem, mind elfelejtettek. Számukra nem vagyok. Szégyellem magam…”

– fogalmazott a művész.

„Kováts Adél néha fölhív. Olyankor örülök. Csákányi Eszter, ő rendszeresen. Vele sokat beszélgetek. Tájékozott, okos, hisztis, szomorú, vicces, nagyon jó ember, igazi barát!

A falakon kívül durva a világ.

Aki az utcán kedves volt, most elfordul.

Nem köszönnek rám, mint régen. Rossz ez. Változott a világ. Durvák az emberek. Talán félnek.

Sok a baj. Háború. Infláció. Máskor beszólnak. Olyankor mosolygok, és megyek tovább. Szörnyű! És én ebben a világban még sokkal rosszabbul érzem magam”

– fűzte hozzá Kulka János, aki elárulta, napjai üresen telnek mostanság. Mint mondta, híreket olvas, teniszt néz, sétál, és mégis fáradtságot érez. A színész azonban megosztotta, mire a legbüszkébb az életében:

„Hogy talán jó színész voltam. Hogy szépen énekeltem. Hogy gyerekként, nyolcévesen, már ott voltam a III. Richárdban a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásán. De ha elfelejtettek, az se baj. Elfogadom. Nyugodt vagyok.”

(via blikk.hu)

Valódi Hírek