Árnyékkormány: Át kell vizsgálni az összes akkumulátorgyárat a Bátonyterenyén történtek után

Rengeteg veszélyt hordoznak a beruházások.

Az árnyékkormány szerint át kell vizsgálni az összes akkumulátorgyárat, mert nem lehet tudni, hogy hány, a bátonyterenyeihez hasonló időzített bomba ketyeg még az országban.

Kocsis-Cake Olivio lapunkhoz szerdán küldött közleményében kifejtette: a Népszava utánajárása nyomán kiderült, hogy egy engedéllyel nem rendelkező technológia robbant fel tavaly nyáron a bátonyterenyei akkumulátorgyárban. A berendezés használata közben ráadásul veszélyes anyagok is a levegőbe kerültek, amely több ember rosszullétét eredményezte.

A környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos kiemelte: a bátonyterenyei robbanás nem az első incidens az akkumulátorgyárak környékén, és ha az Orbán-kormány nem áll le az építésekkel, akkor valószínűleg nem is az utolsó.

Kijelentette: megengedhetetlen, hogy az áremelések és megszorítások kormánya akkugyárakkal mérgezze a magyarok otthonait azok után, hogy velük fizettette meg az orbáni inflációt és az áremeléseket.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány azonban felkészült, hogy kormányváltás után megálljt parancsoljon az orbáni inflációnak, és

átfogó szabályozással akadályozza meg,

hogy több környezetpusztító, veszélyes, engedéllyel nem rendelkező akkumulátorgyár épüljön az országban

– hangsúlyozta a DK politikusa.

Valódi Hírek