Meglepetés: Kiderült a Mészáros–Várkonyi házaspár titka a luxusjachtos kalandjukról

Putyin embere van a háttérben.

Bombaként robbant a hír hétfőn, hogy lencsevégre kapták Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát is egy Málta közelében hajózó luxusjacht fedélzetén. Egy jachtokkal foglalkozó portál szerint viszont a Rose d’Or (Arany Rózsa) nevű luxushajó nem Mészáros Lőrinc és nem is Szíjj László tulajdonában áll, hanem egy Konsztantyin Sztrukov nevű milliárdosé, aki aktív ingatlanbefektetői tevékenységet folytat a Balkánon.

A hvg.hu arról írt, hogy Sztrukov a mai Kazahsztán területén született 1958-ban, amikor az ország még a Szovjetunióhoz tartozott, és elsősorban aranybányákból szerezte a vagyonát. A Forbes listája szerint Sztrukov jelenleg a 2133. leggazdagabb ember a világon, ugyanakkor vagyona az ukrajnai háború kitörése óta csökkent: Sztrukov vagyonát 2021-ben még 2,8 milliárd dollárra becsülték, idén viszont már csak 1,3 milliárdra.

Mészáros Lőrinc vagyona becslések szerint 1,4 milliárd dollár, vagyis Orbán Viktor cimborája még egy kicsit gazdagabb is Sztrukovnál. A kazah-orosz nagyvállalkozó 1993-ban költözött Oroszországba, jelenleg pedig Cseljabinszk városában él. Megjegyezték, nem kizárható, hogy Sztrukov a jacht előző tulajdonosa, és a nyilvános adatbázisban még nem frissítették a hajó tulajdoni lapját.

A Superyachtfan információi szerint egy magyar lízingcégen keresztül birtokolja Sztrukov az Arany Rózsát, ami a hvg.hu szerint nagyban hasonlít ahhoz a gyakorlathoz, amellyel korábban a Fidesz-közeli üzletemberek eltitkolták valós üzleti érdekeltségeiket.

A Mészáros-Várkonyi kettős szuperjachtjáról eddig azt lehetett tudni, hogy 2023-ban adtak át tulajdonosának, és hogy összesen három készült el ebből a modellből. Hat kabinja van, 12 vendég fogadására alkalmas, a legénység 14 fős is lehet, hossza pedig mindegy 62 méter. A fedélzetén két medencének is szorítottak helyet. A hajó Máltán lett regisztrálva, ára mintegy 75 millió dollár, vagyis 26-27 milliárd forint körül lehetett.

A Népszava beszámolójában megjegyezte, Konsztantyin Sztrukov egyébként az ukrán kormány által szankciós listára tett Putyin-párti orosz milliárdos. Felhívták rá a figyelmet, hogy az orosz maffiózók és politikusok eltitkolt vagyonait feltérképező ruscrime.com brit-amerikai oknyomozó portál 2022-es cikke szerint Sztrukové volt a szintén olasz San Lorenzoban, 2011-ben készült Reve d’Or nevű hajó is.

Jelezték továbbá, hogy az orosz milliárdos a Putyin-rezsim egyik fontos kulcsfigurája is, ugyanis Sztrukov a hatalompárt, az Egységes Oroszország egyik legnagyobb pénzügyi támogatója.

Kapcsolódó:

Mi történik Várkonyi Andreával és Mészáros Lőrinccel? Alig szivárgott ki a házassági válságuk, máris furcsa fotók kerültek ki róluk

Hirtelen történt valami furcsaság, miután kikerültek a luxusjachtozó képek Mészáros Lőrincékről

https://nyugatifeny.hu/2023/08/07/breking-megszolalt-az-olaszorszagi-luxusjachtos-rongyrazasrol-varkonyi-andrea

Valódi Hírek