Drámai videót posztolt hétfőn este Orbán: „A helyzet nehéz!”

Posztolt egy propagandavideót.

„Terepszemle az árvízi védelmet irányító központban. A helyzet nehéz, de kézben tartjuk!”

– posztolta Orbán Viktor hétfő a Facebookon, a miniszterelnök egy drámai videót is közzétett.

„A kormányfő meghallgatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) védelmi szervének jelentését az eddig elvégzett munkáról és a további feladatokról.

Megállapították, hogy az elmúlt években végrehajtott árvízvédelmi fejlesztések és az új létesítmények jól vizsgáztak, a szakemberek helyt állnak és képesek megvédeni az emberek biztonságát és vagyonát az árvizektől.

Orbán Viktor köszönetet mondott a munkájukért”

– írta Havasi Bertalan, a kormanyfő sajtófőnöke.

Orbán a drámai videóban ezt meg is erősíti:

„Akikkel beszéltem, azok kézben tartják a dolgot, azok komoly szakemberek.

Részben úgy látom, hogy nagyon jó kommunikációs rendszerrel összekötötték a helyi szintet a központtal, tehát nincs olyan információ, ami vagy nem jut fel, vagy útközben elveszne bármilyen okból”.

A felvételen Orbán megnyugtatja György Istvánt, hogy az illetékesek tudják, hány homokzsák van és hogy utcára-házszámra hol öntött ki a víz, vagy öntött be a pincékbe.

Tájékoztatja az államtitkárt arról, hogy csütörtökön a Dráva tetőzésével lesz egy nehezebb helyzet is, amit szerinte az OVF szintén kézben tart.

„De figyelj István, mert fene tudja, hogy esik-e, vagy nem, és ne az legyen, hogy nem tudjuk összehívni a védelmi bizottságot, ha mégis a vízügyön túlnőne a probléma. Jó? Kérlek, legyél rajta!”

– zárta a beszélgetést.

Valódi Hírek