Itt van Szijjártó hétvégi bombasztikus bejelentése: Hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetnek be

Öröm és boldogság.

Szélesebb körben igényelhetik hétfőtől a vállalatok a beruházási támogatásokat – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

„Az elmúlt három esztendőben kétszer is a feje tetejére állt a világgazdaság a koronavírus-járvány, majd a szomszédunkban kitört háború miatt.

A globális válság ellenére a magyar gazdaság sorra döntötte a rekordokat: megdőlt a foglalkoztatotti-, az export- és a beruházási rekord is.

Az idei esztendő is hasonlónak ígérkezik: az export 10% feletti növekedése mellett az év első hét hónapjában eddig több mint 3000 milliárd forint értékben születtek beruházási döntések, ami a tavalyi első hét havi érték három és félszeresét jelenti.

Ezek a beruházások több mint 11 ezer új munkahelyet hoznak létre, ami 50%-os növekedést jelent egyetlen év alatt.

A recept tehát bevált: a beruházások munkahelyeket teremtenek, a munkából pedig megélhetés és gazdasági teljesítmény lesz. A kormány feladata továbbra is biztosítani azt, hogy a magyar gazdaság a jövőben is növekedési pályán tudjon maradni.

Ezért hétfőtől jelentős könnyítéseket vezetünk be a beruházási támogatások rendszerében. Csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, az eddigi 4 milliárd forint helyett.

Ezzel számos magyar tulajdonú vállalkozás számára is megnyílik a lehetőség, hogy akár 50%-os támogatást kapjon fejlesztéseihez. Emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások.

Mindezek mellett pedig Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz.”

Valódi Hírek