Váratlan csörte: Kőkeményen kiosztotta Orbánt a szlovák miniszterelnök

Úgy látja, Orbán nincs jó pozícióban.

Ódor Lajos szlovák miniszterelnök szombaton a Denník N vendégeként egy szlovákiai fesztiválon vett részt, ahol Orbán Viktorról és saját magyarságáról is beszélt – írta a napunk.dennikn.sk.

A szlovák miniszterelnök elmondta, hogy szerinte Orbán nem maradt teljesen egyedül az uniós csúcstalálkozókon, beszélgetnek vele, de a nézeteivel jobbára egyedül maradt.

„Amiket ők keresztül akarnak vinni, azokkal vagy egyedül vannak, vagy annyi ország támogatja őket, amennyit egy kezemen meg tudok számolni.

A pozíciója tehát nem túl kellemes”

– jelentette ki magyar kollégájáról Ódor Lajos, aki kommentálta Orbánnak azt a nagy vihart kavart kijelentését is, amikor Szlovákiáról mint elszakított országrészről beszélt.

„Folklórként tekintek erre, amit azért mond, hogy

üzemi hőfokon tartsa a választóit.

Általában ezeket a dolgokat mondja ott, ahova jár. Nem gondolom, hogy extrém súlyosságot kell ennek tulajdonítani, de nálunk választási kampány van, ezért tízszer annyira rezonál minden, mint ha tavaly mondták volna.

Politikai nyilatkozatként tekintek erre, ami

nem túl szerencsés számunkra, és a szlovákiai magyar kisebbségre nézve sem.

Kinek áll érdekében, hogy a többségiek vagy más nemzetiségek ferde szemmel nézzenek ránk? Ez a hangulat Mečiar vagy Slota idején volt itt,

de szerencsére megszabadultunk tőle.

Én nem látok problémát a nemzetiségek között Szlovákiában, és kár volna ezeket a témákat újra megnyitni”

– mutatott rá Ódor Lajos.

A szlovák miniszterelnök saját magyarságával kapcsolatban elmondta, sosem titkolta, hogy magyar, járt előadásokat tartani magyarul is, de főleg professzionálisan igyekezett végezni a munkáját, és ha ez valakinek nem tűnik eléggé magyarnak, annak igaza van, mert ennek semmi köze a nemzetiséghez.

Valódi Hírek