Szélsebesen meggondolta magát Novák Katalin: Már kiadta az ukázt az USA súlyos bejelentése után

Döbbenetes!

Megírtuk, hogy az Egyesült Államok súlyos, kizárólag Magyarországot érintő korlátozást jelentett be kedden.

Közleményük szerint a 2011 és 2020 között kiállított magyar útlevelek komoly biztonsági kockázatot jelentenek, mivel az egyszerűsített honosítási program keretein belül készültek. Elmondásuk szerint a dokumentumok jelentős része szigorú személyazonossági-ellenőrzési mechanizmus mellőzésével készült, így az USA korlátozta Magyarország részvételét a vízummentességi programjában.

A Magyar Közlöny friss számában azóta megjelent több határozat, amelyek szerint Novák Katalin visszavonta 12 személy – az indoklás szerint jogszabályok megszegésével szerzett – magyar állampolgárságát.

Az intézkedés többek között egy egész családot érint: egy 65 éves férfit, egy 42 éves nőt, valamint egy 19, egy 15, egy 13 és egy 11 éves fiatalt is.

A nagypaládi család mellett egy ungvári, egy nagybocskói, egy munkácsi, egy kisapsai, egy kisbereznai, és egy bedőházai személy is búcsút inthetett a magyar állampolgárságának.

Mellesleg Pintér Sándor szerint Joe Biden kormányának a bosszúja (?) az intézkedés, amiért Magyarország nem adta ki a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait az Egyesült Államoknak.

Valódi Hírek