Lesújtott az ítéletidő: Hatalmas pusztítást végzett az eső Budapesten

Péntekre sem ígér sok jót az előrejelzés.

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult eső miatt: pincékbe, garázsokba, valamint aluljárókba is befolyt a víz. A kiszivattyúzásához kért segítséget a lakosság az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken reggel.

Közleményük szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton

több mint 50 centiméter magasan hömpölyög az esővíz,

amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több járművet kitoltak a vízből.

Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában egy kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Emellett a nagy mennyiségű esővíz miatt két sávot is le kellett zárni az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál – figyelmeztetett az Útinform péntek reggel.

Mint írták, a lezárás miatt az M5-ös autópálya felé tartók számítsanak rá, hogy a 12-es és a 13-as kilométer között csak a külső sáv járható. Hozzátették, hogy

8 kilométeres a torlódás.

A BKK közösségi oldalán osztotta meg reggel, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt fennakadásokra kell számítani. Egyik friss posztjuk szerint baleset történt az Üllői út kispesti szakaszán a Corvin körútnál, így a szeszélyes időjárás mellett ez is nehezíti a forgalmat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az egész ország területén kell számítani zivatarokra, felhőszakadásokra. A csapadékot villámlás, erős szél, valamint jégeső is kísérheti.

Forrás: met.hu

Mint írták, délelőttig elsősorban az ország északi, északnyugati felén képződhetnek zivatarok. Délután az Alföldön és az északkeleti területeken számíthatunk heves esőzésekre. Emellett a délkeleti tájakon fokozódik a felmelegedés, napközben 25 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. Az ország északi, északnyugati területén azonban 19-25 fok között ingadozhat a hőmérő higanyszála.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek