Fotókkal: Éppen csak megszáradt a festék a Lánchídon, Orbán emberei máris bevették az építményt

Amihez egy forinttal sem járultak hozzá.

Karácsony Gergely pénteken ünnepélyes keretek között átadta a Lánchidat, amely immár a gyalogosok előtt is nyitva áll. Az autósok azonban búslakodhatnak: a javaslatok szerint ugyanis az építmény autómentes forgalmi rendjét fenntartják.

A BKK és a főpolgármester egyetért: a hídon a jövőben a taxikon, a tömegközlekedési eszközökön, a bicikliken és a gyalogosokon kívül kizárólag a hatósági járművek haladhatnak át.

A kormány erre hivatkozva

még mindig nem fizette ki azt a 6 milliárd forintot,

amellyel a korábbi vállalásuk szerint támogatják a Lánchíd felújítását.

A főpolgármester a hídon való átsétálás után úgy nyilatkozott, hogy az építmény egy nemzeti szimbólum, így várják a nemzeti kormány hozzájárulását is.

Karácsony hozzátette: a Lánchíd egy kor öröksége, amelynek vágya volt, hogy Buda és Pest európai szintű várossá fejlődjön.

Az építményt mellesleg másfél hónappal a tervezett határidő előtt adták át,

sőt, a költségkeretet is megtartották – ez egyedi teljesítmény az elmúlt időszakot tekintve.

Bár Orbán Viktorék egy fillérrel sem járultak hozzá a híd felújításához, most mégis az átadást ünneplik – legalábbis erről árulkodik Navracsics Tibor friss Facebook-posztja.

Az uniós források felhasználásáért felelől tárca nélküli miniszter Latorcai Csaba államtitkárral pattant két kerékre, hogy áttekerjen a Lánchídon. A fotók alapján kitűnően szórakoztak:

Az átadásról Karácsony Gergely osztott meg egy videót a közösségi oldalán. Az ünnepélyen elhangzott pár részlet a felújítási folyamatról, a képsorokon pedig szerepel a főpolgármester beszéde is.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek