Újra kórházba került a Barátok közt népszerű színésze, miután elfertőződött a sebe a kezelése után

Jelenleg három különböző antibiotikummal kezelik.

Szívritmuszavarral, szédüléssel, fáradékonysággal küzdött Körtvélyessy Zsolt színművész, akit a legtöbben a Barátok közt című népszerű sorozatból ismerhetnek, amelyben korábban Hoffer Józsefet alakította. A 82 éves színész panaszai miatt kivizsgáláson esett át, miután július végén végre is hajtottak rajta egy két és fél órás katéterablációs eljárást. Azt követően másnap hazaengedték a kórházból, két nappal később azonban vissza kellett mennie, mert

a sebe megduzzadt, és belázasodott.

A katéterabláció egy olyan nem műtéti eljárás, amely során helyi érzéstelenítésben a combon keresztül speciális ablációs katétert vezetnek fel a szívbe, és a katéter végét felmelegítik. Az ablációs eljárás a beteg rész eltávolítását jelenti. A magas hőmérséklet miatt az adott pontban a szívritmuszavarért felelős sejtcsoportok elhalnak. Mivel az abláció mindig csak egy kicsi, meghatározott szívizomterületet érint, a későbbiekben nem rontja a szív összehúzódó képességét – írta a semmelweis.hu.

A Blikknek sikerült elérnie a színészt, aki elmondta: a szívét illeti, javult az állapota, azonban még egy hetet biztosan bent kell maradnia a kórházban.

„(…) elkaptam egy bakteriális fertőzést, és egyelőre nem ment le a gyulladás a szervezetemben.

Még a tegnapi nap folyamán is nagyon rosszul voltam, rázott a hideg. Szerencsére ez mára elmúlt, jobban vagyok. Jelenleg háromféle antibiotikummal kezelnek, bízom benne, hogy hamarosan hazamehetek, és otthonról, egészségesen adhatok interjút”

– mondta a lapnak a színész.

„Sajnos, a szeretteim nagyon aggódnak értem, talán jobban is, mint én önmagamért. Természetesen rendszeresen látogatnak, és reménykednek benne, hogy nemsokára jobban leszek”

– tette hozzá bizakodva.

Valódi Hírek