Rendőrségi ügy lett a Momentum debreceni demonstrációjából

Nyomoz a hatóság.

Rendőrségi ügy kerekedett a Momentum múlt heti debreceni demonstrációjából. A párt a polgármesteri hivatal előtt várta Papp László városvezetőt: egy nyilatkozatot akartak vele aláíratni a Debrecenbe tervezett kínai CATL akkumulátorgyárral kapcsolatban.

A hétfői események után közterület-felügyelők jelentek meg az épület előtt, a polgármester pedig személyes találkozóra hívta Mándi Lászlót, az ellenzéki párt közgyűlési képviselőjét.

Újabb nap telt el, a polgármesteri hivatal pedig közleményben tudatta, hogy bár a véleménynyilvánítás mindenkinek a joga, az nem eredményezhet joggal való szándékos visszaélést. Kifejtették, hogy a Momentum tiltakozása akadályozta a munkavállalókat – és az ügyeiket intézni igyekvőket – a hivatalba való bejutásban, így a „példa nélküli ügy” miatt feljelentés indul.

A Magyar Hang friss információ szerint már nyomoz a hatóság: a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint

gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult szabálysértési eljárás.

A történethez hozzátartozik, hogy időközben a Momentum népszavazási kérelmét elutasították. Sőt, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület is próbálkozott, de júliusban 6 népszavazási kérdésüket utasította el a választási bizottság.

Eközben a CATL nemrég a februárban kiadott környezetvédelmi engedélyének módosítását kérte: a felmerült aggályok, valamint a sorozatos tüntetések miatt azt tervezik, hogy a Debrecenben épülő gyár területét körülbelül 13 százalékkal csökkentik.

Valódi Hírek