Végképp megborult Putyin embere: Fehéroroszország nagyon durva lépést tett Lengyelország ellen

Jó a „humorérzéke” a belorusz diktátornak.

Két fehérorosz katonai helikopter sértette meg az Lengyelország légterét egy gyakorlat közben – közölte a lengyel védelmi minisztérium.

Ezért a tárca újabb csapatok áthelyezéséről döntött a keleti határra. Fehéroroszország tagadja Varsó állításait. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint kedd reggel orosz hajókat ért támadás a Krím-félszigetnél.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor azt is állította, hogy ő „csak tréfált”, amikor arról beszélt, hogy az országába érkező Wagner-zsoldosok „Varsóba, Rzeszówba akarnak kirándulni” – írta a Meduza.

A fehérorosz vezető július 23-án beszélt arról Szentpéterváron, hogy a Wagner-csoport nyugatra, Varsóba és Rzeszówba szeretne „kirándulni”. Akkor megjegyezte azt is, hogy rossz a hangulatuk, „nem szívesen helyezné át őket oda”.

Lukasenka elmondta, azért „viccelődtek” mert Rzeszówból szállítottak fegyvereket a Bahmutnál harcoló ukránoknak, amit „nem bocsátanak meg nekik”. Közölte továbbá, hogy a lengyel hatóságoknak inkább köszönetet kellene mondaniuk neki, amiért ő féken tartja a zsoldosokat, hogy ne támadják meg Lengyelországot.

(Portfolio.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Putyin embere kitálalt: Súlyos dologra készül a Wagner-csoport Lengyelország ellen (+videó)

 

Valódi Hírek