Óriási fordulat: Meglepő meghívást kaptak Pintéréktől az eddig kitaszított szakszervezetek

Pénteken akarnak találkozni velük.

Megírtuk, hogy 2024. május 31-től csak akkor dolgozhatnak pedagógusként a pedagógus szakképesítéssel vagy szakképzettséggel rendelkezők, ha a felsőoktatási intézményben esküt tesznek.

A Belügyminisztériumból Maruzsa Zoltán államtitkár szerdán – nem sokkal azután, hogy közzétették a státusztörvény végrehajtási rendeletének tervezetét –

egyeztetésre hívta az oktatási szervezeteket.

Az Index friss értesülései szerint Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi elnöke, Muity Mária, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének tagozati elnöke, valamint Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógusi Kar elnöke is meghívást kapott a találkozóra.

A tárgyalás augusztus 4-én, pénteken esedékes. A téma a státusztörvény végrehajtási rendelete lesz, amelyről Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője úgy nyilatkozott, hogy csak

újabb kérdéseket vet fel az érintettekben.

A hírportál felkereste a Belügyminisztériumot. Arra voltak kíváncsiak, hogy pontosan milyen típusú esküt kell tenniük a leendő pedagógusoknak, illetve megkérdezték, hogy a tárca felvette-e már a kapcsolatot az ügyben az intézményekkel.

A Belügyminisztérium válaszában kifejtette: az eskütétel erősítheti a pedagógusi elkötelezettséget,

a szövegről azonban még nem döntöttek,

de ceremónia a diploma átvételekor történne.

Valódi Hírek