Hatalmas buli lesz pénteken: Piknikkel egybekötve adják át a felújított Lánchidat

Rengeteg programmal készülnek.

Piknikkel egybekötve adják át pénteken a felújított Lánchidat: megnyílnak a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók, az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva pedig a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket – közölte szerdán a BKK.

Magyarország és Budapest egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének szerkezeti, illetve műemléki rekonstrukciója az eredetileg tervezett időpontnál mintegy másfél hónappal hamarabb ér véget – írták.

A Lánchíd-piknik pénteken 18 órakor kezdődik és éjfélig tart a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szervezésében, ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várja az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges, alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd – áll a közleményben.

A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

A BKK közleményében kiemeli, hogy a budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat, valamint élőzenés előadók koncertjeivel várják az érdeklődőket. Hozzátették: a pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel, valamint meglepetéssel készülnek.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat közleményében a Lánchíd-piknik résztvevőit arra kéri, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a felújított hidat.

A Lánchíd-piknikkel kapcsolatos további információk a >>ITT<< találhatók.

(BKK – Budapesti Közlekedési Központ/Facebook / Karácsony Gergely/Facebook)

(Címlapkép: autonavigator.hu)

Valódi Hírek