Döbbenetes: Pintérék belógatták a csalit, de itt valami nem stimmel

Érdekes részletek derültek ki az ígéretükről.

Májusban jelent meg az egészségügyi dolgozók fizetésemeléséről szóló kormányrendelet, bár már akkor is akadt probléma az intézkedéssel, ugyanis kihagyták az alapellátók szakasszisztenseit és ápolóit a felsorolásból. Az alapellátás vezetői úgy nyilatkoztak az ügyről, hogy szóban van az ígért béremelés erre a területre is.

Az egészségügyben dolgozók fizetését illetően azonban most újabb probléma merült fel: az RTL Híradó friss adásából kiderült, egyes szakdolgozók kevesebb pénzt kapnak a júliusi béremelés után.

A veszprémi kórház egyik dolgozója még közösségi oldalán is beszámolt arról, hogy az intézmény júliustól megszüntette a korábban neki járó illetménykiegészítést, így

augusztustól 60 ezer forinttal kevesebbet visz haza.

Mellesleg a kormány döntése szerint júliustól 18 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére, ám ezek szerint ez sem biztosíték arra, hogy augusztustól több pénzből gazdálkodhatnak.

A szakszervezetek szerint ez nem egyedi eset, a Magyar Szakdolgozói Kamara az illetékes minisztériumhoz fordult kivizsgálásért a hasonló ügyek kapcsán.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek