Árnyékkormány: A bukások és a funkcionális analfabéták számának növekedése a közoktatás összeomlását vetíti előre

Szerintük csak a kormányváltás segíthet.

Miközben idén jelentősen nőtt az első osztályos évismétlők száma, a nyolcadikosok 40 százaléka pedig lényegében funkcionális analfabéta az országos felmérés szerint, addig

az Orbán-kormány tovább ássa a közoktatás sírját:

a megalázó fizetések elől menekülő tanárokat azzal zsarolva próbálják visszatartani, hogy soha többé nem térhetnek vissza a pedagógusi pályára – hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyékminiszter lapunkhoz is eljuttatott keddi közleményében.

Hangsúlyozta: az árnyékkormány szerint csak

a tanárok azonnali, legalább 50 százalékos béremelésével

és a megfélemlítést szolgáló bosszútörvény visszavonásával lehet megmenteni a közoktatást az összeomlástól.

Az első osztályosok évismétléseinek növekedése, a nyolcadikosok szövegértési képességeinek drámai romlása mind azt jelzi, hogy az Orbán-kormány vagy elüldözte a legjobb pedagógusokat a pályáról, vagy tönkretette a munkájukat az elavult és befogadhatatlan mennyiségű tananyaggal, illetve a pocsék állami tankönyvekkel – jelezte a politikus.

Amíg Orbán marad, addig tovább fog romlani a magyar iskolák helyzete. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után a tisztességes bért és munkafeltételeket biztosítson a tanároknak, valamint a diákok képességeit fejlesztő és a mindennapok kihívásaira felkészítő iskolarendszert hozzon létre – közölte Barkóczi Balázs.

Valódi Hírek