„Én kultúraszűz, kötekedő, kocsmakirály kicsi Kányám!” – Zseniális nyílt levelet írt az oktatást szétverő Orbánnak a pedagógustüntetések ismert szónoka

Betalált.

A pedagógustüntetések ismert szónoka, a közoktatási státuszáról idén lemondott Simkó Edit gyakran ír kormánykritikus posztokat a Facebookra.

Simkó ott volt például akkor is, amikor Novák Katalin a Sándor-palota előtt próbált beszélgetni a tüntetőkkel. A váratlan lépésre neki is volt pár keresetlen szava.

Most egy ironikus levelet írt a miniszterelnöknek, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé:

„Tisztelt Miniszterelnököm, Drága Orbán Viktor! Én kulturaszűz, kötekedő, kocsmakirály kicsi Kányám,

tudom, most az Adrián pihen, de engem nem hagynak el szavai.

Küzdök a megszólalásaival.

Tudja, a szövegértés nem kompatibilis az okj-s tanfolyamommal, de megértettem a célt, ahogy levitték a tanárszakok ponthatárait. Megtaláltam a szavaihoz vezető utat: mint intenzív tanfolyamra, lejárok egy ivóba a táboroztatás után. Így megszokva az ottani kifejezésmódot, máris könnyebb!

Nagyon tetszett az ehhez igazodó üres könyv ötlete. No, de mit is írhatott volna bele az alkotó az ő olvasóinak? Pont annyit, amennyi a fejében volt. Örömmel kacagva vettem a kezembe a kiadványt!

Végre valami, amit én is megértek. Megcsinálták az én pénzemből, és én megvettem szintén abból,

majd a lipsiket jól kinevetem, milyen ostobák!

Önfeledten lapozgattam, miközben önt hallgattam.

Pénteken pontifikált beszédében immár harmadszor is kimondta, hogy Ukrajna nem szuverén állam, mert képtelen fizetni az állami alkalmazottakat, mi szuverének meg még mindig nem kapjuk a brüsszeli pénzeket a pedagógusfizetésekre. Felháborító! Hát mit akarnak?

Egyszerűen tartsuk be az uniós szabályokat? Olyan ez, mikor a fociban is mind a 90 percet, (de tényleg az összeset) egy szabály szerint játszanak. Hiába nem volt durva szabálytalanság 5 percre, a lesgólt akkor sem adják meg.

Én nem szeretem ezt, igaza van, ez az európai lipsi provincializmus, nem értik a világ változását, mint ön, mert változni ön tud csak igazán, én szertelen szétterjedésű, szagos szardellatekercsem!

Mit képzel magáról ez a csődtömeg nyugat? De ön és kormánya megküzd ezzel, és csak ígér, fizetést és már légkondicionálót is minden iskolába, hisz kiderült, hosszabb lesz a tanév! Annyira örülök, így nem kell annyit táboroztatni. Nem is férne bele, mikor az érettségizők és a megtartandó órák között rohangálok.

Érzem az új szeleket! Kudarcaink okát keresve lassan nem kell a nemváltóműtétekkel foglalkozni, áttérünk a cigányozásra. Az ön 13 év kormányzása alatt nem voltak képesek felzárkózni, pedig az iskolarendszer átalakítása mennyit segített, hogy a kettészakadás megnövelésével könnyebben észrevegyük a szegregátumokat.

Jaj, ez az én Gulyás druszám Gergely, milyen felvilágosultan tudta mondani ott a kormányinfós szószéken. Mintha értené, amit beszél! Hát, a Csák »coelhoköd« János is megirigyelhetné! A magas inflációért, drága üzemanyagért, az elértéktelenedő forintért, a kifizethetetlen élelmiszerekért kit okolhatok? Adjon útmutatást, én gondűző gazdaságmentő-guru galambom!

Annyira flow-ban vagyok önnel, ahogy csap ide, csap oda! Immár minden szomszédunkkal megélénkült a kapcsolatunk. Milyen jól mondta,

mi edzettünk, kigyúrtuk magunkat 30 év alatt.

Sokaknak sikerült az agysejtjeiket is izomsejtté transzformálni. Ön csak mondja bátran Kárpát-medence kellemetlenkedő Kakukkja, Nagymagyarország legnagyobb Nóniusza! Majd Szíjjártó »mentalista« Péter szépen körbekocogja a határt, mint New Yorkot.

De szóljon neki, hogy a halőrökkel vigyázzon, nehogy migránsnak nézzék, még bevágják neki a kampóhorgot. A szomszédoknál van fontosabb, a foci! Én fergeteges faékfaragó focifenomén fókám! Azok a hasonlatok, az a szakértelem a

Feröer elleni meccs után! Igen, a Békepártján-kölcsön és a Hatvanpuszta-téglajegy után én vásárolnék Kellmásikfradiis-stoplikötvényt! Mi lehet ennék fontosabb, még Lázár »dzsentri« János teheneinek vízágya sem lényeges ennyire. Ezt a jászberényi szülőanyák is beláthatják…az apák meg menjenek határvadásznak!

Ön minden hangszeren játszik! Ohhhh, lennék én citerája, körtemuzsikája, köcsögdudája, dorombja, és

ön csak … pöcögtetne!

Ahh, elragadtattam magam, ez a fülledt nyári meleg és uborkaszezon.

Szerelmes rajongással!
Gulyás Gertrúd
okj-s pedagógus

P.S: Mici nénit utoljára szekerezni látták Tusványos felé. Úgy hírlik még nem akar hazajönni, Ceaușescu diktatúrájának összeomlásához vezető utat tanulmányozza, és az ottani pedagógus kollégák sikeres tiltakozásai kapcsán interjúzik.”

Valódi Hírek