Váratlan fordulat: Deutsch Tamás új feladatot kapott Orbántól

Kinevezték.

Orbán Viktor a budapesti 5-ös számú egyéni választókerület fideszes elnökévé nevezte ki Deutsch Tamásttudatta közösségi oldalán Deutsch Tamás, aki Facebookon közölt bejegyzéséhez az erről szóló dokumentumot is mellékelte.

„Hajrá, Terézváros, hajrá, Erzsébetváros, hajrá, Fidesz!”

– kommentálta kinevezését Facebookon Deutsch.

Tavaly novemberben Bajkai István, a Fidesz parlamenti képviselője, a párt Budapest 5. számú választókerületi (Erzsébetváros és Terézváros) elnöke levelet küldött körbe a helyi tagoknak, amelyben arról írt, hogy a választókerületi elnök javaslatára a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította az eljárást a szervezet feloszlatására.

Az Orbán család ügyvédjeként is ismert fideszes politikus azért dönthetett így, mert a Fidesz nem volt sikeres a választókerületben. A 2019-es önkormányzati választásokon ugyanis a kormányzó párt vereséget szenvedett, amikor az addigi fideszes polgármestert legyőzve Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Pétert, Terézvárosban pedig a momentumos Soproni Tamást választották a kerület vezetőjének, jelentős közgyűlési többséggel.

A 2018-as országgyűlési választáson egyéniben pedig a DK-s Oláh Lajos éppen Bajkait győzte le, aki tavaly egyéniben nem is indult, listán jutott be a parlamentbe.

Bajkai István idén áprilisban elhunyt. A 2022-es parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP közös listájának 21. helyén mandátumot szerző politikus helyét Ferencz Orsolya vette át.

(Deutsch Tamás/Facebook / 24.hu nyomán)

Valódi Hírek