Nincs vége: Újabb viharcellák érkeznek Magyarországra szerda estig

Zápor, zivatar kíséretével érkezik a lehűlés.

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen valószínű zápor, zivatar. A csapadékgócok nagy része éjszaka kelet felé kivonul, ám

délnyugat, dél felől újabb cellák érkezhetnek,

illetve északnyugaton az erősen megnövekvő felhőzetből eső, záporeső is előfordulhat, egy-egy beágyazott zivatar sem kizárt – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Szerdán a vastagabb felhőzet és a gyenge csapadékzóna lassan kelet felé tevődik, ám előterében még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kipattannak. A délnyugatiról északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen kísérik

erős, reggeltől főként az Észak-Dunántúlon viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 27 fok között várható, a tartósan borult, esős tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Európa nagy részének időjárását ciklonális hatások alakítják, emiatt többfelé előfordul eső, záporeső, zivatar. A Közép-Európa felett húzódó hidegfront mentén heves zivatarok is kialakulnak, amelyeket károkozó szélrohamok, illetve nagyobb méretű jégszemek is kísérnek.

A hőmérséklet nem csak a Mediterráneumban alakul magasan, a front előterében délies áramlással ugyanis megindult észak felé a forró levegő. A felmelegedés azonban csak átmeneti, a front mögött markáns, közel 10 fokos hőmérséklet-visszaesés tapasztalható.

A Kárpát-medence időjárását is az említett hidegfront alakítja, emiatt több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra, utóbbiak kedden hevesek is lehetnek.

A hőmérséklet szerdára mindenütt csökken,

és általában átlag alatti maximumok valószínűek.

(MTI)

Valódi Hírek