Barkóczi Balázs: Be kell vezetni az európai minimálbért; csak így lehet véget vetni a folyamatos drágulásnak!

A DK szerint ez az egyetlen módja az infláció letörésének.

Már kilencedik hónapja folyamatosan csökkennek a reálbérek a KSH friss adatai szerint – emelte ki sajtótájékoztatója elején Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője. Vagyis napról napra egyre kevesebbet ér a magyarok fizetése a boltokban, egyre kevesebb pénz marad a rezsiszámláikra, üzemanyagra, hiteltörlesztésre és kevesebbet fordíthatunk gyermekeinkre is – tette hozzá a politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni infláció felfalja a magyarok fizetését, hiszen a folyamatos áremelés és megszorítások miatt egyre kevesebbet ér a magyarok fizetése. Az orbáni infláció továbbra is messze a legnagyobb Európában, a magyar áremelkedések mértéke háromszorosa az európai átlagnak – jelentette ki Barkóczi.

Árakban elsők vagyunk, a magyar fizetések azonban a legrosszabbak között vannak az Európai Unióban” – hangsúlyozta a képviselő.

Nem létezik sem szankciós, sem háborús infláció, csak orbáni infláció, hiszen a többi európai országban nyoma sincs ekkora áremelkedésnek. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is – emelte ki a politikus.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, bevezesse az európai minimálbért, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – ismertette a DK terveit a politikus.

Borzasztó látni, hogy a magyarok hiába dolgoznak idehaza ugyanannyit és ugyanolyan keményen, mint más Európai Uniós országokban, a fizetésük meg sem közelíti a többi uniós tagállam béreit, vagy az Európai Parlament által már jóváhagyott európai minimálbért

– hangsúlyozta Barkóczi.

Már Romániában is magasabbak az átlagfizetések, sok magyar így oda jár át dolgozni, hogy el tudja tartani a családját. Ide juttatta Magyarországot Orbán Viktor 13 év alatt, az Európai Unió egykor legreménytelibb országát – zárta sajtótájékoztatóját a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját alább tudod megnézni:

Valódi Hírek