Kegyetlen pusztítást végzett a jégeső Bódi Gusztiék otthonán (+fotók)

Hatalmas vihar volt.

Három napja durva jégeső pusztított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A többi közt Nagyecsed települést is elverte a jég. Itt élnek Bódi Guszti rokonai is, akiknek házában jelentős anyagi kár keletkezett a vihar után.

„Szétvert mindent! Az előtér, az autó, semmi nem maradt egyben. Telefonon érdeklődtünk a családtól, nagyon elkeseredtek, a húgom sírva mesélte el, mi történt.

Az idősebbek azt mondják, soha életükben nem láttak még hasonló jégesőt Nagyecseden. Olyan volt számukra, mint a pokol, féltek, mindenki ordított, sírt, a gyerekek a ijedtségtől vigasztalhatatlanok voltak”

– mesélte a Ripostnak a zenész.

„Amikor 1980-ban katona voltam, ugyanilyen hatalmas vihar sújtotta Nagyecsedet. Nagyon sok ház tetejét összetörte, a miénket sem kímélte, azt még le is repítette.

„A húgom is és a veje mind a saját kezükkel építették a házukat, a kis összekuporgatott pénzükből. Rengeteget dolgoztak és dolgoznak a megélhetésükért. Most pedig azon küzdenek, hogyan fogják helyrehozni a kárukat.

Ígért a helyi polgármester segítséget nekik, ez az egy reményük maradt. Kaptak nejlonokat, hogy ne ázzanak tovább be, és személyesen majdnem minden házhoz ellátogatott, hogy megnézze, kinek, mire van szüksége”

– mondta.

Valódi Hírek