Videóval: Megdöbbentő beszédet tartott Orbán Viktor Tusnádfürdőn

Európa, Kína, a hazai gazdaság, és a jövő évi tábor is szóba jött.

Szombat délelőtt tartotta meg beszédét Tusnádfürdőn Orbán Viktor. A miniszterelnök legelőször közölte, hogy román hadakon átvágva érkezett meg – román nacionalisták, akik a bálványosi tábor külterületén tüntetnek Orbán ellen –, valamint hozzátette, hogy a román ortodoxiára is szükség lesz a kereszténységért folytatott küzdelemben (?)

Mint mondta, minden évben okoz némi fejtörést, hogy miről beszéljen. Idén segédanyagot kapott, ugyanis a román külügy küldött neki egy hivatalos levelet arról, hogy miről beszélhet, és miről nem.

Orbán szerint elmozdult a világ erőegyensúlya, amely 80 éve fennállt. Szerinte ennek a 80 évnek az első felében a kommunistáké voltunk, és akkor még nem voltak ennyire finnyásak az emberek az oroszokra. Majd 45 évig megszállás és kommunisták nélkül élhettük – mondta a miniszterelnök.

Szerinte most Kína mozdította el a világ egyensúlyát, gazdaságilag vetekszik az USA-val, utóbbi pedig magának akarja az aranyérmet.

Orbán szerint 2030-ra a legjobb 10 gazdaságból Nagy-Britannia és Olaszország kiesik, Németország pedig a 10. helyre csúszik.

Hozzátette, hogy szerinte Oroszországban maradt az európai gazdaság jelentős része. Mint mondta, a háború a „nagyfiúk” dolga, nekünk nem osztottak lapot.

Orbán szerint az Európai Unió olyan, mint egy kiöregedett boxbajnok: mutogatja az öveit, de többé már nem akar ringbe szállni. Szerinte az EU bekerítve érzi magát. Európa nagy vitája elmondása szerint a gazdasági versenyben merül majd ki.

Kifejtette, hogy szerinte hungarofóbia zajlik Magyarország ellen.

Mikor a britek elhagyták az Uniót, megbillent a szuverenisták és föderalisták közötti egyensúly – ecsetelte Orbán. Szerinte ha a britek még a közösség tagjai lennének, akkor a jogállamisági mechanizmus kifejezését, a kondícionalitás kérdését, a gazdasági kormányzás kifejezését nem ismernénk.

A magyar alkotmánnyal kapcsolatban kifejtette, hogy ez a megerősítés talaján áll, amíg szerinte a liberalizmus az eloldást jelenti, az LMBTQ és gender pedig zavart hoz a világba.

Ezzel összefüggésben ecsetelte véleményét, miszerint Litvániát eltiporták, amikor az ottani gyermekvédelmi törtvényt megsemmisítették a nyomás (?) miatt.

Orbán hozzátette, hogy ők nem engednek a politikai és a pénzügyi zsarolásnak. Szerinte ugyanis Európa elveti a keresztény értékeket.

A hazai gazdaságról elmondta: importfüggőségünket 0-ra csökkentenék, így fejlesztik Paks II-t, valamint napenergiával is terveznek. 2030-ig 160 ezer milliárdos GDP-t kell elérniük. Orbán szerint most 80-nál állnak.

Mint mondta, jövőre már a 2030 és 2040 közötti tervekről szeretne a táborban beszélni.


(Orbán Viktor/Facebook)

(via mfor.hu)

Valódi Hírek