Áll a bál Putyinéknál: Újabb balhé tört ki Oroszországban a Wagner-csoport zendülése után

Felbőszültek a nacionalisták.

Komoly indulatokat váltott ki az orosz háborúpárti bloggerek körében Igor Girkin volt szakadár parancsnok letartóztatása – írta a CNN.

Azok után, hogy pénteken letartóztattak egy prominens orosz háborúpárti bloggert, aki bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt és hadseregének ukrajnai ballépéseit, egyre inkább úgy tűnik, hogy a Kreml türelme az ellenvéleményekkel szemben és a múlt havi Wagner-csoport lázadása óta, egyre csak fogy.

A lap több háborúpárti Telegram-csatorna reakcióját is közölte, amelyek kivétel nélkül élesen bírálták az orosz elnököt Igor Girkin letartóztatása miatt.

„Biztos, hogy minden rendben van az országunkban?”

– tette fel a kérdést Vlagyiszlav Pozdnyiakov, egy orosz nacionalista mozgalom vezetője, aki bejegyzésében Igor Girkin háborús eredményeit méltatta.

„Nagyon nem örülünk Girkin letartóztatásának.

Lenne egy csomó másik ember, akiket előbb kellene őrizetbe venni”

– írták egy másik háborúpárti csatornán.

Girkin az első napoktól fogva kulcsszereplője az orosz-ukrán háborúnak: ő volt a „Donyecki Népköztársaság” egyik első védelmi minisztere, illetve szerepet játszott a Krím-félsziget megszállásában és egy maláj utasszállító lelövésében is.

Az orosz hatóságok Girkint „szélsőségesség” vádjával vették őrizetbe pénteken, mivel régóta keményen kritizálja az orosz hadsereg gyatra teljesítményét az ukrajnai harctéren.

(edition.cnn.com / portfolio.hu nyomán)

Valódi Hírek