Saját édesanyjára támadt egy férfi – Dakota, a rendőrkutya kapta el a bujkáló tettest

Elérte, amit a hivatásos kollégái nem tudtak.

A rendőrség közleményéből derült ki, hogy a szentendrei egyenruhások és egy rendőrkutya elfogták azt az ittas férfit, aki július 18-án megverte a saját édesanyját.

Az idős nő bordazúzódást szenvedett.

Az ittas férfit, P.Gábort végül csak másnap sikerült megtalálnia a rendőröknek, ugyanis ő az egyik közeli erdőben bújt el.

Az egyenruhások többször is felszólították, hogy „jöjjön elő„,

ám ezt többszöri kérés ellenére sem akarta megtenni.

Végül a rendőrök „segítséget kértek” a négylábú kollegájuktól, Dakotától, a rendőrkutyától, akinek köszönhetően végül előjött a férfi, és letartóztatták őt.

Mutatjuk a rendőrség teljes közleményét:

„Egy idős asszony kért rendőri segítséget 2023. július 18-án, miután ittas fia először csak kötözködött vele, majd többször megütötte. A nő az utcára menekülve hívta segítségül a rendőröket. Az egységek érkeztek, a mentők szerint a sértett bordazúzódást szenvedett.

P. Gábor felkutatására további rendőrök és a munkájukat előmozdító négylábú kolléga is a környék erdős, bokros, sűrűn benőtt területén pásztázta – beesett olyan információ, hogy az erdőbe menekült, ahol sosem fogják megtalálni. Nem így lett.

Másnap kora reggelre sikerült nyomára bukkanni, ám előcsalogatása és bilincselése nem ment egyszerűen. Hiába szólították fel többször is, inkább jöjjön ki, nem volt rá hajlandó. Végül a rendőrök kommunikációs készsége és a közelükben lévő Dakota meggyőzte.

A szótlan és a menekülési lehetőségeket folyamatosan kereső férfi bilincseléséhez nagyban hozzájárult a kutya határozott testtartása, és az egyértelmű hangok, amelyeket „intézkedés” közben adott ki.

Elfogása után előállították. Egyelőre fogolyszökés vétségével gyanúsították meg.

A további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság folytatja le.”

(A címlapképünk illusztráció)

(Magyar Rendőrség/Közlemény)

Valódi Hírek