Végleg betelt a pohár a fővárosban: Nincs kibúvó az utakon száguldozóknak

Az elmúlt hónapok tragédiái vezettek a döntéshez.

Sebességmérőt telepítettek a fővárosi Máriremetei útra, ahol korábban 156 km/h áthaladási sebességet is mértek – írta Őrsi Gergely csütörtökön a közösségi oldalán.

A II. kerület polgármestere hangsúlyozta, hogy a gyorshajtások nem maradhatnak következmények nélkül, különösen, hogy az utóbbi időben egyre több tragédia történik az utakon.

Megosztotta, korábban a Nagykovácsi úton készült el egy sebességmérő:

az eszközből összesen hetet terveznek telepíteni.

Emellett hamarosan

pofátlanító” autóval erednek a szabálytalankodók nyomába.

Őrsi Gergely Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Visszaszorítjuk a közúti száguldozásokat – sebességmérő helyszínt telepítettünk a Máriremetei útra is, ahol 156 km/h áthaladási sebességet mértek

Az új sebességmérő helyszínén az előzetes 24 órás mérés során a centrum irányába 156 km/h-t, kifelé 119 km/h-t mértek a Budapest Közút kollégái. Ebben az időszakban a 11119 áthaladó autó átlagsebessége 57 km/h volt, az autósok 15 százaléka haladt legalább 67 km/h-val.

Nem maradhatnak következmények és változások nélkül az elmúlt időszak közlekedési tragédiái. Nem nézhetjük tétlenül, hogy teljesen vétlen közlekedőket vagy éppen megállóban várakozók gázolnak el. Így vesztette el családja és barátai Boglárkát, szomszédunkat, akit halálra gázolták a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban. És így gázoltak halálra egy 26 éves kerékpárost az Árpád hídon.

Ki kell mondanunk, hogy

a közúti száguldozás nem alapjog,

és ennek megfelelően kell cselekedni. Fontos, hogy elindult a szakmai vita a szabályok módosításáról, a jogosítvány megszerzésének módjáról, különböző ellenőrzési lehetőségekről és büntetési tételek változásáról.

Minden lépés fontos, ami biztonságosabbá teheti a közlekedést. Viszont amíg a szükséges jogszabályi változtatások megtörténnek, addig is tudunk tenni a szabályok betartásáért, a jelenlegi rendszerben is van lehetőségünk visszaszorítani a gyorshajtást.

Ezért építünk hét sebességmérő helyszínt, melyből a Nagykovácsi úton készült el az első, és most a Máriaremetei úton a második.

További intézkedésünk, hogy a II. kerületi rendőrséggel együttműködve hamarosan szolgálatba lép egy új »pofátlanító « autó, mellyel a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését segítjük.

Fontos leszögezni, hogy célunk nem a bevételszerzés. Már csak azért sem lehet az, mert az így kiszabott bírságok a központi költségvetésbe kerülnek, vagyis az önkormányzatnak ebből nincs bevétele. Célunk, hogy mindenki biztonságosan közlekedjen, és

ne kelljen senkinek se olyan veszteséget átélnie,

amit egy balesetben elvesztett családtag, barát vagy ismerős jelent.

Köszönjük a BRFK-nak, hogy hozzájárulnak és segítik a traffiboxok telepítését!
Közlekedjünk óvatosan! És vigyázzunk egymásra az utakon is!”

Valódi Hírek