Varga Mihály bejelentette: Súlyos tízmilliárdokat hajtanak be a budapestieken

Vajon mit szólnak ehhez Karácsony Gergelyék?

„A Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben az adófizetés alól próbált kibújni”

– írta Varga Mihály szerdán a Facebookon.

A pénzügyminiszter hozzátette, hogy „az ország leggazdagabb településeként” (ez számszerűen igaz, valójában viszont erős csúsztatás, mert nincs még egy Budapesthez lakosságszámban közel álló település az országban – a szerk.) Budapestnek is kell szolidaritási adót fizetnie. Mint írtuk, Karácsony Gergelyék tavasszal úgy döntöttek, hogy nem fizetik meg az összeget, sőt, ekkor egy túlélőcsomagot is összeállítottak, hogy elkerüljék a főváros csődjét.

Budapest terve óriási felháborodást keltett, ám úgy tűnik, a főpolgármester hiába fordult keresetével a Fővárosi Törvényszékhez, az ugyanis visszautasította a felvetést.

Varga posztjában felrótta Karácsonynak, hogy 2019-ben több mint 200 milliárdos megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől. Hozzátette, hogy a várakozások szerint Budapest idei adóbevételei meghaladják majd a 270 milliárdot, a város mégis szűkölködik.

A városvezetés korábban megosztotta, hogy Budapest működési bevételei az utóbbi 3 évben alig nőttek. Ellenben az infláció őket sem kímélte, az energiaárak, valamint a kamatszintek miatt hatalmas összegek szerepeltek a kiadási oldalon. Sőt, a kormányzati elvonások is jelentősek voltak, így végül kritikussá vált a főváros helyzete.

(Varga Mihály/Facebook)

Valódi Hírek