Döbbenetes fordulat a tárgyalóteremben: Elkerülheti a rácsokat az újbudai rendőrgyilkos

Az ügyészség meglepő büntetést kért az elkövetőre.

Kórós elmeállapotot állapítottak meg a férfinál, aki januárban végzett Baumann Péter rendőrrel Újbudán. A férfi próbaidőn volt, amikor rátámadt a hatóság embereire.

Korábbi információk szerint az életfogytig tartó szabadságvesztés is szóba jöhet az ügy kapcsán, ám egy friss közlemény szerint

az ügyészség kényszergyógykezelést kért az elkövetőre.

Az elkövető korábban azt mondta, „általában tiszta a lelkiismerete„.

A vádirat szerint a férfi 2023. január 12-én újbudai lakásában tartózkodott, amikor a felette lévő lakásból zajt hallott: azt gondolta, hogy szomszédja bajban lehet, ezért dörömbölni kezdett az ajtaján. A szomszéd nem nyitott ajtót, ezért a vádlott a nagyméretű betonbontó kalapácsával több ütéssel betörte annak zárját.

Az elkövető bement a lakásba és közölte, hogy majd megcsináltatja az ajtót, majd távozott. A lakók értesítették a rendőrséget, de

a vádlott maga is bejelentést tett.

A bejelentésekre két rendőri egység érkezett a helyszínre, akik az első emeleten intézkedtek a férfival szemben. Az elkövető megmutatta a ruházatában lévő, közel 17 centiméter pengehosszúságú kést, amelyet a rendőrök elvettek tőle.

A hatóság emberei közölték a vádlottal, hogy a kerületi rendőrkapitányságra viszik, majd megpróbálták megbilincselni. Ekkor

a vádlott ütni, rúgni kezdte a rendőröket.

A vádlott az egyik rendőrt mellkason szúrta: ő a sérülés miatt hősi halált halt. A szúrások a másik két rendőr esetében is életük kioltására irányultak, azonban részben a védekezésük miatt, részben a szerencsének köszönhetően nem szenvedtek halálos sérülést.

A férfi meg akarta szerezni a szolgálati fegyvereket, ám nem járt sikerrel. Észlelte, hogy a tőle elvett kés a dulakodás közben a földre került. A férfi ezt magához vette, hogy azzal a rendőröket megölje. A vádlott szúró mozdulatokat tett a három rendőr irányába, amelyek közül több eltalálta őket. Végül a támadó kezében tartott kést az egyik rendőr a taktikai kesztyűje segítségével eltörte.

A rendőrök megszúrása után a férfi elmenekült a lakóházból, de a két megsebesült rendőr követte a közeli villamosmegállóba, ahol az egyikük figyelmeztető lövést adott le rá.

Az elkövető még mindig ellenkezett, így lábának alsó részére célzott lövést adtak le. Ezután a helyszínre érkezők erősítéssel az elkövetőt megbilincselték.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek