Riadót fújt Rétvári Bence: Szerinte most lépett akcióba Soros György fia

Van más témája?

Az Európai Unió legnagyobb migránsgettóját kellene felállítani Magyarországon a migránskvóta brüsszeli elfogadása esetén – állította Rétvári Bence kedden az M1-en.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt ecsetelte, hogy a tervezet szerint Magyarországon kellene elbírálni a beérkező migránsok 28,3 százalékának menekültkérelmét.

Eközben Görögországnak 5,5, Bulgáriának 2, Franciaországnak 2, Németországnak 1,4, Belgiumnak 0,3, Ausztriának és Svédországnak pedig csupán 0,2 százaléknyi migránst kellene befogadnia a kérelmük elbírálása idejére – állította hozzá a politikus.

Mint mondta, a kormány elvi szinten ellenzi, hogy kivegyék a kezéből a migrációs politika jogosítványát. Úgy véli, a 7 éve napirenden tartott intézkedést azért erőlteti újra Brüsszel, mert

„őrségváltás történt a Soros-birodalomban”:

Soros Györgytől a fia, Alex Soros vette át az irányítást, és a

„trónörökös erős belépőt akart (?)”.

Az államtitkár emlékeztetett a franciaországi zavargásokra: mint mondta, nem szeretnének hasonló incidenseket az országban. Meglátása szerint aki bejött, az itt is maradt, így ez a csata eldőlt (?).

Rétvári a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című keddi műsorában puccsszerű trükknek nevezte, hogy Brüsszelben nem konszenzussal, hanem minősített többséggel akarják elfogadni a kötelező kvóták bevezetését. Ezt épp annak a kormánynak az egyik tagja nehezményezte, amely általában figyelmen kívül hagyja az ellenzéki véleményeket.

A közösség alapvetően a béke megőrzésére és konszenzussal meghozott döntésekre épül. Ezzel szemben most azt látjuk, hogy az EU az ukrajnai háború egyik legnagyobb finanszírozója (?), illetve a migránskvóta kapcsán figyelmen kívül próbálja hagyni annak a 6 országnak a döntését, amely elutasította a migránskvótát, illetve tartózkodott a szavazáskor

– fejtegette a politikus.

Az államtitkár szerint azért Magyarországon bírálnák el a legtöbb kérelmet, mert

itt adminisztrálják a „legbecsületesebben” (sic!) az illegális határátlépési kísérleteket.

Szerinte azért büntetik az országot, mert

„betartja a jogszabályokat és megvédi az Európai Unió külső határait”.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek