Irgalmatlanul kiakadtak a kommentelők azon, hogy nettó 77 ezerért keresnek munkást egy óvodába

Magyarország előre megy, nem hátra!

Bruttó 116 ezer forintért (a minimálbér feléért) keresnek konyhai kisegítőt a Kerekegyházi Bóbita Óvodába. Két embert keresnek, olyanokat, akik regisztrált álláskeresők, és szeretnének közfoglalkoztatottak lenni. Napi 8 órás munkarendben.

Nettó 77 ezer 140 forint. Ennyit kapna kézhez, akit felvesznek a munkára.

Az álláshirdetést több Facebook-csoportban is megosztották. A kommentelők durván felháborodtak. Volt, aki azt hitte, hogy kamu, de sokan csak szörnyülködtek, hogy 2023-ban itt tart Magyarország. Mutatunk néhány kommentet:

Az RTL megpróbálta megtudni, hányan jelentkeztek az állásra, de az óvodánál a kapu zárva volt, annak vezetőjével pedig csak telefonon tudott a stáb beszélni. Azt mondta, ebben a témában nem kíván nyilatkozni.

Kelemen Márk, polgármester azt írta, hogy két dajka nyugdíjba megy rövidesen, és a helyükre két eddigi közfoglalkoztatottat vesznek fel. Az ő állásuk lesz augusztus elsejétől szabad.

„Ha szeretnének, sem tudnának több pénzt fizetni nekik, mert a közfoglalkoztatási bér a minimálbér 50 százaléka az erről szóló kormányrendelet szerint. Ettől eltérni nem lehet”

– írta a polgármester.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint az eset egyáltalán nem egyedi, és egyszerűen spórolásról van szó.

Összehasonlításképpen: Ausztriában – „a hanyatló nyugaton” – egy ilyen munkáért 1600-1900 eurót is fizetnek. Ez a mai árfolyamon átszámítva akár 710 ezer forint is lehet.

De hát az Orbán-kormány szerint Magyarország előre megy, nem hátra!

Valódi Hírek