Szédületes műsort adott elő Parragh László: Az iparkamara elnöke kikotyogta, miért hódolnak be Kínának (+videó)

A pénznek nincs szaga – mondta.

Nincs különbség a kínai és amerikai pénz között, de azért az uniós lenne a legjobb – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Parragh számításai szerint a következő két-három évben újabb 10 milliárd eurónyi kínai tőke érkezhet hazánkba. Hozzátette: ő örülne, ha egy napkollektor-gyár is települne Magyarországra.

Elmondta: egy ár-bér spirál kialakulását látja az országban, vagyis a munkavállaló magasabb bért szeretne, a munkáltató ezzel szemben a költségcsökkentésre törekszik.

Kifejtette: türelmesen lehet várni a változást, vagy csökkenteni kell a költségeket, például például az adminisztrációs terheket. Ők folyamatosan tesznek erről javaslatokat a kormánynak – fűzte hozzá.

Közölte: Kínában jártak azzal a szándékkal, hogy

újabb szintre emeljék a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokat.

Úgy látja: Európa a technológiai váltás perifériáján mozog, Amerika és Kína viszont a két központ.

„3 milliárd eurónyi kínai tőke áramlott már Magyarországra,

de két-három év alatt újabb 10 milliárd euróra számítanak.

Lehetséges befektetésként jónak tartaná, ha egy napkollektor-gyárat hoznának ide a kínaiak”

– ismertette.

A környezetkárosítással kapcsolatban azt mondta: „mindennek van környezetvédelmi terhe, és mindig is volt. A fejlődés mindig diszkomfortérzéssel jár, megváltozik az ember körül a világ. Aki ezt nem vállalja föl, az lemarad.”

Parragh László azt is mondta: Kína horizontján azért van fenn Magyarország a szomszédos országainkkal ellentétben, mert ’49-ben Magyarország ismerte el először a Kínai Népköztársaságot, és valamennyi magyar kormány nyitott volt a kínai kapcsolatokra politikai szempontok nélkül.

„Vespasianus óta tudjuk, hogy a pénznek nincs szaga,

úgyhogy én nem látok különbséget egy kínai vagy egy amerikai pénz között”

– magyarázta el a dolgokat Parragh László, aki hozzátette: az uniós pénz lenne a legjobb, mert – mondta – „azt nem kell visszafizetni”.

Videó:

Valódi Hírek