Végképp kiborult Szijjártó: Káromkodva tombolt az EU friss döntése után

Ennyire ideges még nemigen volt.

„Hülyének ne nézzen minket senki! Az embercsempészeknek Brüsszel a legnagyobb támogatója

– reagált ingerülten Szijjártó Péter, miután kiderült: az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az embercsempészek szabadon engedése miatt, és megküldte az erről szóló értesítést a magyar kormánynak.

„Az embercsempészet üzleti modellje ma azért működik, mert Brüsszel bevándorláspárti politikát hajt végre. Ha Brüsszel változtatna, és világosan megfogalmazná, hogy Európába csak legálisan lehet bejönni – és mindenki, aki illegálisan jön be, az vissza lesz küldve –, na, az szétverné az embercsempész hálózatok üzleti modelljét. De nem ezt teszik

hangoztatta a külügyi tárcavezető.

Azt mondta:

„Brüsszel a kvóták újraerőltetésével meghívólevelet küldött minden migránsnak, hogy jöjjenek ide, az embercsempészek üzleti modelljét pedig megerősítette. A virágzásukat az embercsempész bandák Brüsszelnek köszönhetik

jelentette ki. Ezután hozzátette: elfogahatatlannak és komolytalannak tekinti az EB lépését.

Ezt követően azt hangsúlyozta, hogy „megvédik” Magyarország és az EU határát, erre 650 milliárd forintot költött már a kormány, azaz az unió egy százalékát fizette ki.

„Az embercsempészeket kiutasítjuk

hangsúlyozta Szijjártó. Ezután kijelentette: „nem hajlandó” az Orbán-kabinet, még akkor sem, ha azok az Európai Bírósághoz fordulnak, mert nem voltak megelégedve a magyar börtönökben tapasztalható ellátással.

„Nem elég, hogy bűnöznek, és egy Brüsszel által lehetővé tett bűncselekményt követketnek el, még a végén mi fizessünk nekik!

dühöngött a miniszter az ATV kérdésére, majd elegánsan és szolidan hozzáfűzte:

Hülyének ne nézzen minket senki!.

A miniszter kiakadásáról videót is feltöltöttek a tárcavezető oldaláról, amely alább látható:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek