Megtörte a csendet a Fideszből kizárt győri képviselő: Nagy bajba juthat a helyi városvezetés

Reagált a Borkaival kapcsolatos pletykákra.

Nem érte váratlanul Hajtó Pétert, hogy kizárták a győri Fidesz-frakcióból. Az önkormányzati képviselő a 24.hu-nak adott interjújában közölte: Dézsi Csaba András polgármesterrel is beszéltek arról, hogy bár nincs gond a munkájával, mégsem szeretnék narancssárga színben látni az önkormányzati választásokon.

„Egyes emberek irigysége végül egy a helyi pártszervezeten belüli karaktergyilkossághoz vezetett ellenem”

– fogalmazott Hajtó, szerinte ugyanis a döntésnek személyes okai voltak. Bár ez nem törte meg, függetlenként akar indulni jövő júniusban.

Elmondása szerint, az irigység oka lehetett, hogy tudatosan használta képviselőként azokat az eszközöket, amelyek rendezvényszervezői tudása révén adottak voltak. Mások azt mondták: Hajtó volt az egyik legjobb képviselő, de a politikához nem ért. A képviselő ugyanis

rendre felvetette a lakosságtól kapott panaszokat,

így egy óvoda bezárását is ellenezte, illetve egy horgászoktól kapott észrevételt is a közgyűlés asztalára tett. Utólag úgy látja, ezeket nem vették jó néven képviselőtársai.

Közölte, szerint

főbűn volt a helyi Fidesz szemében, hogy Borkai Zsoltot jelölte díszpolgárnak.

Mint mondta, az elvégzett munkáját értékelte, összehasonlítani pedig nem akarja Dézsi Csabával. Hozzátette, ezt majd a választok megteszik 2024-ben.

A jelöléssel kapcsolatban elárulta, hogy a döntést sosem bírálta a Fidesz országos vezetése. Mellesleg Radnóti Ákos alpolgármester hozta vissza Borkait a közéletbe, amikor helyette inkább a település volt vezetőjét tették a Győri Atlétikai Club élére – mutatott rá a politikus.

„Azt is szememre vetették, főleg Radnóti Ákos, hogy miért tartottam fontosnak, hogy gratuláljak Zsoltnak. A Magyar Olimpiai Bizottság volt elnökéről beszélünk, aki az ország sportját irányította hét éven át. Valószínűleg a győri sporttal is el fog boldogulni.

Szigorúan sportszakmai döntés született, nem politikai.

Radnóti Ákos viszont nem alkalmas erre a pozícióra, ahogy például én sem”

– fűzte hozzá.

„Lesz-e egzisztenciális retorzió, fenyegetés az egykori politikustársak részéről, akik árulónak tartják? Tapasztalt ilyet a kizárása óta, voltak olyan üzengetések, hogy ha elindul függetlenként, akkor ebből baja lesz?”

– tette fel a kérdést a 24.hu munkatársa.

„Itt ülünk a házamban; aki körülnéz, láthatja, hogy eddig sem a nettó 137 ezer forintos képviselői juttatásra alapoztam az egzisztenciámat. De persze voltak ilyen üzengetések.

Helyben ez egy komoly csata lesz.

Elő fogják szedni azokat a dolgokat, amiket elő lehet szedni rólam. Gazdasági ügyekkel fognak támadni. Ugyanazt fogja elmondani rólam a városvezetés, amit az ellenzék már elmondott a legutóbbi kampány idején”

– nyilatkozta a politikus.

Felmerült, hogy a győri Fideszben esetleg van-e félelem Borkai polgármesteri jelöltsége, vagy Hajtó függetlenként való indulás kapcsán.

Hajtó szerint minden párt a saját táborát akarja egyben tartani, ezzel nincs probléma szerint.

Azonban hozzátette:

„Ne gondolja senki, hogy a jelenlegi fideszes győri önkormányzati képviselők egy jó része nem hívta fel az elmúlt három évben havonta, mostanában pedig akár hetente is Borkai Zsoltot.”

Közte és a Borkaival való együttműködés pletykájára úgy reagált: beszélgettek már erről,

megtiszteltetés lenne számára Borkai táborát erősíteni.

Valódi Hírek