Koránt sincs vége: Egyre erősebb a népharag, kalapáccsal vandálkodtak az ágfalvai határátkelőnél

Komoly károkat okoztak a tettesek.

Megírtuk, hogy júliustól egyszeri, 160 eurós díjat kell fizetni a Schattendorf és Ágfalva közötti határátkelőn az Ausztriába való belépéshez. A döntés az osztrák településen született, és magyar oldalon váltotta ki a helyiek haragját. Schattendorf polgármestere szerint

a magyar ingázók miatt sok a baleset és zavarják az osztrákokat.

A magyar demonstrálók szerint a határátkelőnél mindig is megkülönböztetés volt, nem értik: 160 euróval meg lehet oldani, hogy az ingázók már ne okozzanak akkora fejfájást az osztrák település lakóinak?

Az autoszektor.hu legfrissebb információ szerint újabb zavargások alakultak ki a határátkelőnél. Mint írták, a gyalogos zóna körül akadt bonyodalom Somfalva/Schattendorf és Ágfalva között, miután az autós áthaladáshoz szükséges

matricák regisztrálására telepített lézeres eszközöket kalapáccsal bontották le.

Az incidenst szombat reggel jelentették a hatóságoknak: a matricaleolvasó rendszer két érzékelője olyan súlyosan sérült, hogy jelenleg működésképtelen.

A határátkelő így nem használható az autós átkelésre.

Schattendorf nemrég telepítette az automata pollereket, vagyis a süllyedő oszlopokat, amelyek akkor ereszkednek le, ha az érkező jármű matricával rendelkezik.

A Kronen Zeitung szerint a pollerek javítása hosszabb időt fog igénybe venni. A projektbe eddig 120 000 eurót fektettek, a lézerolvasók 16 800 euróba kerültek. Thomas Hoffmann polgármester szerint most „lehetetlen” lenne új készüléket venni.

Az elkövetőket egyelőre nem találják.

Valódi Hírek