Dobrev Klára: Felkészültünk arra, hogy a kormányváltás után baloldali fordulatot hajtsunk végre

Dobrev szerint megállíthatatlanul száguldunk lefelé a lejtőn, ezért gyökeres fordulatra van szükség.

Az OECD legfrissebb jelentése szerint Magyarországon csökkentek a legnagyobb mértékben a reálbérek – közölte Dobrev Klára csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Ez azt jelenti, hogy az Európa-rekorder orbáni infláció, és a kétszeresére emelt élelmiszerárak miatt minden magyar család tett egy lépést hátra az elmúlt hónapokban – fogalmazott az árnyék-miniszterelnök.

Orbán Viktor az emberekkel fizettette meg az általa okozott inflációnak és a rossz gazdaságpolitikájának az árát – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, ez a lesújtó kutatás is tükrözi, hogyan élnek a magyar emberek a mindennapokban: akárhányszor bemegyünk a boltba, áremelkedéssel szembesülünk, miközben a bérünk nem változik semmit.

Egyre több dologról kell lemondanunk, és az árnyékkormány szerint

amíg maradnak Orbánék, addig megállíthatatlanul száguldunk a lejtőn.

„Árnyékminisztereimmel együtt mi felkészültünk arra, hogy egy kormányváltás után letörjük az Európa-rekorder orbáni inflációt, és egy igazi, szociáldemokrata fordulatot hajtunk végre”

– jelentette ki Dobrev Klára.

Ismert a béremelési programunk, bevezetjük az európai minimálbért, megemeljük a közalkalmazottak bérét, az adórendszer átalakításával pedig segítünk a kis- és középvállalkozásoknak, hogy magasabb béreket adhassanak a dolgozóiknak

– részletezte az árnyék-miniszterelnök.

Hozzátette, hogy stratégiai partnerséget csak olyan cégekkel kötnek majd, akik hajlandóak tisztességes fizetést adni az alkalmazottaknak.

Ha marad az Orbán-kormány, marad a gazdaságpolitika, amely megkeseríti a magyarok mindennapjait – mondta a politikus, majd hozzáfűzte, hogy már mindenben az utolsó helyen vagyunk, így

félő, hogy hamarosan végérvényesen elszakadunk Európától.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek