Fotókkal: Herczeg Zoli nem marad csendben, újra jelentkezett a drogbotránya után

Elképesztő dolgot tervelt ki a divatguru.

Herczeg Zoltán pár hónapja szabadult a rácsok mögül, azonban háziőrizet miatt csak pár órára hagyhatja el otthonát. A drogbotrányba keveredett divattervező igyekszik hasznosan eltölteni az idejét: pár hete arról írtunk, hogy felújítja otthonát.

A munkálatokban segítséget nyújt neki testvére és párja. A tervek szerint a lakás új, friss dizájnt kap. A felújítással azonban itt még nem álltak meg. A divatguru kedden arról posztolt a közösségi oldalán, hogy erre a célra kialakított hővisszaverős fekete festékkel festi le a tetőt.

Akciójával a környezettudatosságra sarkalná követőit. Mint írta, így kevesebb légkondit, ezáltal pedig kevesebb villamos energiát használ, vagyis maszek árnyékolástechnikájával csökkenti a szén-dioxid kibocsátást.

Herczeg Zoltán Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Ami nem változott odabent elzárva, mert nem is változhatott semmi szín alatt, az a Föld bolygó és rajta az emberiség sora iránt érzett felelősségem.

A KÉK mozgolódás újjáéled, igaz, kicsiben, egyénileg, mert a kicsi szép, és úgy sincs semmi közvetlen ráhatásom se 10 millió, se 8 milliárd emberre. Ám azt megtehetem, hogy a saját kis portámat zöldebbé, ill. kékebbé teszem.

Például a fekete kátránytetőt megfestem profi, nanoprotect hővisszaverős festékkel, hogy ne forrhasson fel 50-60 fokosra felettem a harmadikon. Ill. még hőtükröt is eszkábálhatok a kis üveg előtetőre, hogy az alatt se állhasson meg a forró levegő.

Ún. maszek árnyékolástechnika a nagy varázslat.

Ez az, amit bármelyikőnk simán megtehet a saját és a bolygó védelmében. Ha kevesebb légkondit használok, ahhoz kevesebb villamos energia kell, ahhoz meg kevesebb szén dioxidot juttat a légkörbe a fosszilis energiahordozók égetése.

Ennyit tehetek, ennyit tehetünk. De ennyit muszáj megtennünk, ha sokáig szeretnénk élni.

Mert élni KÉK!”

Valódi Hírek