Lehull a lepel: Rogán Antal kabinetfőnöke is nyakig benne lehet a végrehajtói maffia piszkos ügyeiben

Korábban nyomozást rendeltek el az ügyben.

Egészen biztos, hogy ráfizetett a végrehajtói kar Schadl György elnöksége alatt arra, hogy két budapesti ingatlanjukat is eladták. A hvg.hu arról írt, hogy legalább 163, de akár 384 milliót is bukhattak az üzleten.

Ugyanakkor jól járt Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnöke, aki egészen véletlenül pont az egyik ingatlan vevője volt. Emlékeztettek, a rendőrség a közelmúltban bűncselekmény hiányában zárta le a hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást. Indoklásuk szerint „az áron aluli értékesítés lehetett akár figyelmetlen véletlen is”.

A nyomozást még azért rendelték el, mert az említett ingatlanokat féláron értékesítették,

az egyik vevő pedig Rogán Antal kabinetfőnökének, bizonyos Nagy Ádámnak a cége volt.

A lap kérdésére a rendőrség június 29-én reggel azt közölte: a hűtlen kezelés gyanújával miatt indított nyomozásnak gyanúsítottja nincs, és „bővebb tájékoztatás nem adható”. Majd pár órával később a BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztályán meg is szüntették az eljárást.

„A rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján

nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”

– közölte a rendőrség.

Ugyanakkor korábban maguk a nyomozók is leírták – derül ki a lap birtokába jutott, az eljárást megszüntető határozatból –, hogy:

„felmerült annak a gyanúja, hogy az ingatlanok kezelése, majd később az értékesítése során – az MBVK elnöke, dr. Schadl György utasítására – dr. Takács Katalin, az MBVK Hivatalának vezetője

olyan döntéseket hozott, melyek az észszerű gazdálkodással ellentétesek voltak.”

Az üggyel kapcsolatban közösségi oldalán reagált Hadházy Ákos független képviselő is.

„Rogán Antal kabinetfőnöke még a rendőrségi nyomozás alapján is minimum százmilliót nyert a korrupt végrehajtóktól áron alul vett irodaházzal. De úgy tűnik,

a rendőr-bendőrök csak akkor nagy legények, ha diákokat kell könnygázazni.

Ha Rogán legközelebbi munkatársa (akinek Schadl intézte a kamu jogi vizsgáit) az érintett, akkor inkább hülyének tetteik magukat. Illetve azért nem javasolnak vádemelést, mert szerintük a korrupt végrehajtók lehet, hogy csak hülyék voltak, valójában nem akartak hűtlenül kezelni”

– írta Facebook-oldalán a politikus.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek