DK: Fizessék vissza a nizzai luxusutazás árát a fideszesek, és költsék a pénzt a XVI. kerületi iskolákra!

Még a kormánypárti kerületi polgármester is részt vett a tanulmányi úton.

„Fizessék vissza a nizzai luxusutazás árát a fideszesek a XVI. kerületi önkormányzatnak, költsék a pénzt a kerületi iskolákra!”

– hangsúlyozta Nemes Gábor lapunkhoz küldött keddi közleményében, miután kiderült, hogy a 13 millió forintos tanulmányi úton a helyi fideszes képviselők, és a polgármester is részt vett.

A Demokratikus Koalíció XVI. kerületi önkormányzati képviselője azt közölte: újabb vérlázító fideszes botrányra sikerült fényt deríteni a DK segítségével.

Mint kírtaközérdekű adatigénylésünkből derült ki, hogy Budapest XVI. kerületének fideszes polgármestere, alpolgármesterei és képviselői is részt vettek egy önkormányzati pénzből fizetett luxusutazáson a dél-franciaországi Riviérára. Sőt, a nizzai úton részt vett a helyi tankerület vezetője is – tette hozzá a politikus.

A DK szerint az összes fideszes politikusnak, köztük Kovács Péter polgármesternek, valamint a tankerületi vezetőnek is azonnal

vissza kell fizetnie a XVI. kerületi önkormányzatnak a nizzai luxusutazás árát.

„Követeljük, hogy a fideszesek és a tankerületi vezetők

a jövőben fizessék a saját zsebükből a nyaralásukat!”

– emelte ki Nemes Gábor, majd hozzáfűzte:

„A visszafizetett pénzeket fordítsák a XVI. kerületi iskolák fejlesztésére és

az ott dolgozó, méltatlanul alulfizetett tanárok bérkiegészítésére.”

Orbán Viktorék távozásáig ugyanis nem lesz pénz fordítva az iskolákra és a pedagógusokra,

a lopás azonban folytatódni fog

– részletezte a politikus.

Dobrev Klára és szociáldemokrata árnyékkormánya azonban felkészült: kormányváltás után megálljt parancsolnak a fideszes közpénzlopásnak, és minden erejükkel támogatni fogják az iskolákat és a pedagógusokat – írta a DK politikusa.

Valódi Hírek