Érik a gigabotrány: Az egyik legnépszerűbb magyar zenészre csapott le a NAV – újabb részletek derültek ki

A szakmában nyílt titok, kiről van szó.

Pénteken megírtuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adócsalás miatt indított eljárást egy hazai közismert zenész ellen, miután az elmúlt két évben a YouTube-on keresett százmillió forintot eltitkolta a hatóság elől.

A NAV közleménye szerint a nyomozóik több eljárást is lefolytattak a népszerű előadó ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. Ellene költségvetési csalás miatt nyomoznak, miután azt gyanítják, nem tett eleget a személyi jövedelemadó (szja) bevallási és fizetési kötelezettségének, ezzel csaknem 20 millió forint vagyoni hátrányt okozva a költségvetésnek.

„A NAV nyomozói és járőrei bizonyítékokat – és az okozott vagyoni hátrány biztosítására – különböző vagyonelemeket foglaltak le. A zenészt gyanúsítottként hallgatták ki”

– közölte a hatóság.

A Blikk most arról írt, hogy fény derült a közismert előadó kilétére, ugyanis a lap egy rövid nyomozás kereteiben kiderítette, ki szeghette meg a szabályokat. Mint írták, keresték is a zenészt, azonban nem tudták elérni, csak az egyik munkatársát, aki viszont tagadta, hogy érintettek lennének a botrányban.

A lap információi szerint arról a sikeres, a lapokban is sokat szereplő előadóról van szó, aki egyre gyakrabban lepi meg rajongóit új videóival a YouTube-on, klipjei pedig többmilliós megtekintéseket produkálnak. Személyiségi jogai miatt a kilétét azonban nem fedik fel – írták.

„Amint olvastam a hírt, egyből tudtam, hogy róla lehet szó,

a szakmában nyílt titok, hogy vannak kellemetlen esetei”

– mondta a lapnak egy másik ismert, neve elhallgatását kérő zenész.

„Nem értem, miért csinálja, hiszen rengeteg fellépése van, a dalai is hatalmas népszerűségnek örvendenek a YouTube-on és a Spotifyon. Mindig márkás, értékes holmikat hord, azt gondolom, lenne neki miből kifizetni a kötelező járulékokat…”

– jegyezte meg a lap informátora.

A Blikk azonban összeszedte, kik produkálják a legnagyobb nézettségeket a videómegosztón, így pedig vélhetően köztük lehet az adócsalási botrányba keveredett közismert előadó is.

Mint írták, a YouTube-on megtekintett videókat tekintve Magyarországon

  • Missh áll a legjobban, ­klipjeit 480 millióan látták eddig,
  • őt követi G.w.M 408 millióval,
  • L.L.Junior 382 millióval,
  • ByeAlex 294 millió,
  • Horváth Tamás 262 millió megtekintést mutathat fel,
  • míg Azahriah 259 milliónál tart eddig.
  • A rapper T. Danny 253,
  • Burai Krisztián 218,
  • DR BRS 193,
  • KKevin 124 millió megtekintéssel büszkélkedhet.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek