Azt hitted, vége a Borkai-botránynak? Megint történt valami furcsaság az expolgármester embere körül

Van még valami.

Újabb rejtélyes szál bukkant fel a Borkai-botrányban, ugyanis eltűnt a „dr.” titulus az országos botrányokból is ismert Mikó István neve elől. A „megoldóemberként” is ismert Mikó évek óta doktorként írta alá a hivatalos dokumentumokat az általa vezetett cégeknél.

Viszont most a 24.hu arról írt, hogy június 13-án egyszerre törölte a cégbíróság a „dr.”-t Mikó neve elől mind a négy cégben, amelyekben ügyvezetőként vagy vezérigazgatóként szerepel.

Mikóról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor a Pannoncorp Workout Csődtanácsadó és Válságmenedzselő Kft. elnevezésű csődtanácsadó érdekeltsége csődöt jelentett.

Mikó 2021 végén letartóztatásba került befolyással való üzérkedés vádja miatt, később pedig házi őrizetbe helyezték.

„A vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van”

– tudta meg a portál a Központi Nyomozó Főügyészségtől, azonban az ügy jelenlegi állásáról az eljárás érdekeire hivatkozva nem adtak bővebb tájékoztatást.

Mikó neve ismert a futballstadionokat biztosító őrző-védő cégek üzleteiből is, így szokták összekötni az FTC-elnök Kubatov Gábor köreivel. Kubatov beperelte a lapot, amiért összefüggésbe hozták Mikóval, azonban a Kúria jogerősen a 24.hu-nak adott igazat.

Felidézték, a „megoldóember” neve bekerült a hírekbe a szex- és korrupciós botrányba belebukott volt győri polgármester, Borkai Zsolt ügyével kapcsolatban is, ugyanis

ő is részt vehetett a jachton rögzített sze*videó felkutatásában,

továbbá feltűnt a dunaújvárosi vasműért folyó harcban is. Az ISD Dunaferrhez előbb „válságmenedzserként”, majd – írták – „zsoldosokat” bevetve érkezett az ingatlan bevételére.

De Mikó megismerkedett a hadiüzletekkel is: jelenleg is pereskedik egy borsodi hadiipari cég üzletrészeinek megszerzéséért, amelynek fő értéke egy 25 millió töltény gyártására alkalmas gépsor lenne, amely

egyszerűen köddé vált.

Ezen per irataiban is még dr. Mikóként tűnik fel a férfi, viszont a lapnak adott válaszaiból úgy tűnik, még ő maga sem érti, mi történt június 13-án.

„Értesültem erről a bejegyzésről, nem én kezdeményeztem, nem tudtam a változásról. A cégbíróságra olyan iratok kerültek benyújtásra, melyeket én nem láttam, jogi képviselőim nem jegyeztek ellen.

Figyelemmel a fentiekre a szükséges eljárásokat megindítottam, hatványozottan azért, mert felmerült annak lehetősége, hogy egykori jogi képviselőm kihasználva akadályoztatásomat, irataimmal, dokumentumaimmal, elektronikus adathordozóimmal visszaélhetett, ennek okán büntetőeljárást indítottam, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei ügyvédi kamara előtt pedig

fegyelmi eljárást kezdeményeztem az ügyvéddel szemben”

– mondta a doktori címének cégbírósági törléséről Mikó.

Mikó arra vonatkozóan, hogy milyen doktor, már nem válaszolt. Felhívták rá a figyelmet, hogy az újsághírekben gyakran doktorként szerepelt, a Privátkopó pedig egyenesen jogászként nevezte meg, amikor a fővárosi állatkert korábbi főigazgatója körül tört ki a botrány. Ezen túl a bűnügyi portál számára küldött levelét is dr. Mikó Istvánként jegyezte, de ebben azt írta: Szabó Roland tanácsadóként kérte fel,

ám nem jogi tanácsadóként.

Valódi Hírek