Mi folyik itt? Saját közleményére reagált a Pénzügyminisztérium

Állítólag fontos kérésnek tesznek eleget.

Saját határozatára reagált közleményében a Varga Mihály által vezetett Pénzügyminisztérium, miután kedd este kezdeményezték kvázi az összes egészségügyi-, oktatási, társadalom-,család- és adópolitikai kiadás felülvizsgálatát.

Mindezt az úgynevezett „Közkiadások Felülvizsgálata Munkacsoport” fogja elvégezni,

amit természetesen maga a pénzügyminiszter irányít majd.

Arról hírportálunk is beszámolt, hogy ezzel az intézkedéssel gyakorlatilag hatalmas megszorításokra készülhet az Orbán-kormány.

„A baloldali hírportálok állításaival szemben nem a kormány, hanem egyedül Brüsszel és a baloldal akar megszorításokat. A közkiadások felülvizsgálatára Brüsszel kérésére kerül sor”

– mondták Vargáék hivatkozva arra, hogy az Orbán-kormány kizárólag az Európai Bizottság kérésére és „országspecifikus ajánlásait” követve hozza létre a Közkiadások Felülvizsgálata Munkacsoportot.

Kiemelték: „a magyar családtámogatások és

a rezsicsökkentés eltörlésére irányuló brüsszeli kérésnek nem teszünk eleget”.

Ez a kijelentésük azért nagyon meglepő, mert pont ők (Pénzügyminisztérium) a saját kormányuk tervezete szerint készülnek felülvizsgálni a családtámogatásokat.

Vargáék Brüsszel kérésére hivatkoztak, miszerint szüntessék meg az energiatámogatási intézkedéseket.

Ellenben ők ellenállnak, és még a nyugdíjasokat is meg fogják védeni, és persze a rezsicsökkentést is – állítja a tárca.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek