Bekeményít az időjárás: Leszakad az ég, záporokkal, zivatarokkal, jégesővel érkezik a hidegfront – 16 vármegyére adták ki a figyelmeztetést

Készülni kell.

Július első hétvégéjén újabb hidegfront érkezik hazánkba, amelyet záporok, zivatarok kísérhetnek, ám jelentős lehűlésre nem kell számítani.

Szombat délelőtt már megnövekszik a fátyolfelhőzet, és beindulnak a gomolyfelhők. A nyugati határszélen már beköszönt a hidegfront és záporok is előfordulhatnak, de a java majd délután jön – írta előrejelzésében az időkép.hu.

A Dunántúlon több helyen várhatóak záporok, zivatarok, amelyeket felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések is kísérhetnek. Késő délután és este pedig a középső országrészben és délkeleten is kialakulhatnak elszórt záporok, zivatarok.

Az idő a zivataros nyugati tájakon lesz hűvösebb, ahol 2428 fok várható, az ország keleti felén 2933 fokot mérhetünk.

Vasárnap az átvonuló front mögött megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati szél. Napos és gomolyfelhős lesz az ég, záporokra, zivatarokra leginkább keleten kell számítani, de néhol délen és nyugaton is előfordulhatnak záporok. A hőmérséklet 2532 fok körül alakul a legmelegebb órákban, ám az élénk, erős szél némileg ronthat majd hőérzetünkön.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nyugati felén leszakad az ég. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat – közölték.

16 vármegyére adták ki a figyelmeztetést:

 

Valódi Hírek