Árnyékkormány: Minden eddiginél kegyetlenebb orbáni megszorítás a PB-gázpalackok áremelése, amely a rászoruló magyarokat sújtja (+videó)

A leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő családokra csap le a kormány.

Az Orbán-kormány újabb felháborító és cinikus lépése, hogy az Orbán-kormány eltörli a PB-gázpalackok hatósági árát, mivel állami ellenőrzésekkel fogják megakadályozni a gázpalackok áremelését – hívta fel a figyelmet Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter szombaton.

Csakhogy ezt a részt a Törvényalkotási Bizottság csütörtöki ülésén egyszerűen kihúzták az eredeti fideszes törvényjavaslatból. Így már semmi sem állíthatja meg a PB-gázpalackok brutális drágulását – hangsúlyozta.

Közölte: az árnyékkormány szerint a PB-gázpalackok áremelése az Orbán-kormány újabb, minden eddiginél kegyetlenebb megszorítása, hiszen az orbáni inflációtól leginkább szenvedő rászorulókat, alacsony jövedelmű családokat és kisnyugdíjasokat sújtja. Pedig Orbán Viktor is tisztában van vele, hogy rengetegen élnek olyan nehéz körülmények között Magyarországon, akiknek nincs lehetőségük vezetékes gázzal fűteni és főzni.

Kiemelte:

így számukra szó szerint létszükséglet a PB-gázpalackok megvásárlása.

„Orbán Viktort azonban ez egyáltalán nem érdekli, ezért vezeti be sorra az újabb és újabb megszorításokat, áremeléseket és hagyja tombolni az orbáni inflációt. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek”

– mondta Gy. Németh Erzsébet.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek