Durván nekiment Brüsszelnek Orbán: Kemény interjút adott az állami rádiónak

Kiakadt.

Bár a kormányfő Brüsszelben tartózkodik, mégis adott interjú a Kossuth Rádiónak pénteken. Orbán Viktort először arról „kérdezték”: kiderült-e, hogy „hová tűnt a pénz” Brüsszelben. Erre azt mondta:

„Ma reggel tesszük fel ezt a kérdést. A tegnapi nap során, és tegnap éjszaka migrációs háború zajlott a tanácsteremben.

Intenzív csata volt, de mindenki a mai, költségvetési vitára készül. Hét évvel ezelőtt, amikor elfogadtuk a költségvetést, megegyeztünk abban, hogy nem lesz változás”.

Orbán úgy véli, elfogyott Brüsszel pénze, eltörölnék a magyar rezsicsökkentést.

A miniszterelnök beszélt az ukrán háborúról is:

„Az egyik azt mondja, hogy amit eddig csináltunk, az jó, folytatni kell. Továbbra is pénzt és fegyvert kell adni, azzal le lehet győzni az oroszokat.

A másik pedig, amelyikhez én is tartozom, azt mondja, hogy eltelt másfél és, az eredmény pedig zéró. Az ukrán ellentámadáshoz nem biztos, hogy reményt fűzhetünk, az oroszok nem inogtak meg, Putyin a helyén van.

Fölmérhetetlen a pusztítás és az emberi szenvedés, ezért minden eszközt arra kell felhasználni, hogy legyen tűzszünet és bélketárgyalás”.

Azt is mondta, hogy egy puccsszerű akcióval nyomták át a kvótaszabályt. Kiemelte, hogy foggal-körömmel harcolni fog a 10 ezer migráns befogadása ellen. Mint fogalmazott,

szerinte tegnap migrációs szabadságharc volt.

Az infláció is szóba került:

„Év végére talán eljutunk oda, hogy az embereket nem éri veszteség. A következő évben pedig már szeretném, hogy a családok élete sokkal könnyeb legyen. Jó ötlet volt a kötelező akciózás, egyes termékek ára drasztikusan csökkent.

Ez újabb lökést ad majd az infláció ellenes küzdelemnek. Reméljük, a családok maguk mögött tudhatják az elmúlt bő fél év gondjait és problémáit. Nem szabad elfeledkezni a munkahelyek és a nyugdíjak megvédéséről sem.

Harcolunk azért, hogy a 13. havi nyugdíj is megmaradjon, sőt: növekedjen az infláció mértékével.

A családtámogatások értékét is meg kell őrizni: néhány intézkedés nem működött, ki kellett találnunk pár változtatást.

Meggyötört minket ez az év, de biztos vagyok benne, hogy erősebben jövünk ki belőle, mint ahogy belementünk!”

 

Valódi Hírek