Ordas balhé törhet ki Semjén Zsolt rendkívüli bejelentése miatt

Már a jövő héten átverhetik a bosszútörvényt.

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték jövő hétre a döntéshozók, ugyanis a július 3. és július 7. közötti időszakban napirendre tűzi az országgyűlés a pedagógusok által „bosszútörvénynek” nevezett státusztörvényt – derült ki a parlament oldalára feltöltött dokumentumból. Ezek alapján pedig

már a jövő héten elfogadhatják a bosszútörvényt.

A módosító indítványt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be, amelyben azt kezdeményezi, hogy Kövér László házelnök hívjon össze egy rendkívüli ülést a jövő hétre.

„A rendkívüli ülés megtartása a levelem mellékletében felsorolt önálló indítványok mielőbbi elfogadása, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárása miatt szükséges”

– magyarázta Semjén a dokumentumban.

„Az indítványokkal – különös tekintettel a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatra – összefüggő szavazásoknak az őszi ülésszakra történő halasztása fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban”

– fogalmazott Orbán Viktor helyettese.

Beszámoltunk róla, hogy korábban már tartottak egy – szintén „rendkívüli” – vitát a bosszútörvény tervezetéről. A szakszervezetek akkor tüntetést szerveztek a Kossuth térre, az ellenzék pedig obstrukcióba kezdett. A vita másnap reggelig elhúzódott, megegyezésre nem került sor, a kormányzati álláspontot pedig Takács Péter államtitkár képviselte – egy személyben, ugyanis a kormánypártból senki más nem jelent meg az „egyeztetésen”.

(index.hu nyomán)

Valódi Hírek