Csúnya vége lett: Pintér emberének balhéja után teljesen lecserélték a Péterfy-kórház vezetőségét

Ennyi volt.

Beszámoltunk róla, hogy lemondott a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház márciusban kinevezett főigazgatója, Tóth László, miután hatalmas ellenállás alakult ki vele szemben a főorvosok részéről. Az intézményben dolgozó szakemberek a vezető stílusát kifogásolták, és az ellene megtartott bizalmi szavazáson nagy többséggel Tóth ellenében voksoltak. A lemondott főigazgató egyébként a Belügyminisztérium parlamenti államtitkári pozíciójából érkezett.

Hétfőn a frissen lemondott főorvos távozása után rendkívüli értekezletet tartott az intézmény főorvosai számára Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató, amelyen közölte:

a Péterfy-kórház mindhárom még hivatalban lévő vezetőjének megbízását visszavonta.

A népszava.hu értesülései szerint az eredetileg délután fél háromra tervezett értekezlet egyórás késéssel indult, mert közvetlenül annak kezdete előtt közölték az érintett vezetőkkel a felmentésüket. Jenei döntése értelmében így Tersztyánszky Rita főigazgató-helyettes, Szilágyi Emese orvosigazgató, illetve Kaszai Erzsébet ápolási igazgató mandátuma hétfőn azonnali hatállyal megszűnt.

Az indoklás szerint bár munkájukat kiválóan végezték (!), nem szóltak időben az intézményben kialakult vezetői válságról az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. A portál értesülése szerint az érintettek tudomásul vették a Jenei döntését, és a két orvos osztályvezetőként folytatja a munkáját. Mindemellett

az ápolási igazgató távozik a kórházból.

A OKFŐ döntése értelmében – ideiglenesen – a Dél-pesti Centrumkórházból delegálnak vezetőket hat hónapra, majd megpályáztatják az álláshelyeket. Mostantól megbízott vezetőként

az orvosigazgatói feladatokat Kökény Zoltán látja el a Péterfy Sándor Utcai Kórházban.

Valódi Hírek