Lemondott a kórházi főigazgató, miután fellázadtak ellene a dolgozók egy budapesti kórházban

Nem tartott sokáig Pintér emberének megbízása.

Lemondott a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház főigazgatója – értesült a 24.hu. Ennek tényét az Országos Kórházi Főigazgatóság is megerősítette a portál kérdésére.

Dr. Tóth László főigazgató vezetői megbízása

saját kérésére megszűnt

– írták, ennél részletesebb indoklással azonban nem szolgáltak. Egyelőre azt sem közölték, ki lesz az utódja.

Tóth egyébként idén március eleje óta vezette az intézményt, ugyanis annak addigi vezetője, Sásdi Antal nyugdíjba vonult. Érdekesség, hogy az új vezető nem a kórházi igazgatóságból érkezett, hanem egyenesen a kormányzatból: márciusig a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára volt,

korábban pedig gazdasági és informatikai (!) helyettes államtitkára volt.

Az új vezető hamar kiváltotta a kórház szakembergárdájának ellenszenvét. A Népszava rövid idővel a kinevezése után arról írt: a főorvosi kar egységesen elítéli Tóth László – aki márciusban egy vezetői értekezleten fehérgalléros bűnözőknek nevezte a főorvosokat – vezetési stílusát, és erről az OKFŐ-t is értesítette a szakmai testület.

Az egyik, név nélkül nyilatkozó főorvos szerint Tóth rendszeresen megfélemlítette a kórház dolgozóit, és ugyan esetenként bocsánatot kért, másnap ugyanúgy folytatódtak a konfliktusok, mintha mi sem történt volna.

Ez azonban csak hab volt a tortán: a vezetése alatt volt olyan is, hogy egyes szakemberek nem kaptak fizetést, és – többek között – emiatt (is) többen távoztak az intézményből.

Május 25-én rendkívüli főigazgatói értekezletet hívott össze

a vezető, aki ellen 22-en szavaztak, és mindössze 6-an álltak ki mellette,

további 3 fő pedig tartózkodott. Ez is azt jelezte, hogy röviddel

a hivatalba lépése után bizalmi válság alakult ki az intézményben.

A Dél-pesti Centrumkórház kivizsgálta az elmúlt hetekben történteket, és változtatásokat javasoltak a kórház vezetése számára. Az OKFŐ pedig arról nyilatkozott, hogy „megtette a szükséges lépéseket„, azonban az nem derült ki, pontosan melyek voltak azok.

Valódi Hírek