Szijjártó Péternek vasárnap fontos bejelentenivalója akadt (+fotók)

Ennél fontosabb hírrel nem is szolgálhatna.

Októbertől heti három pár repülőjárat indul Budapest és Kairó között a Wizz Air nevű magyar diszkont-légitársaság üzemeltetésében – közölte Szijjártó Péter a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter szerint hosszú tárgyalások kellettek ahhoz, hogy beérjenek a „diplomáciai erőfeszítések„.

Szijjártó bejegyzése alább olvasható:

„Hosszú tárgyalások után végül beértek a diplomáciai erőfeszítések: október végétől heti három alkalommal indít repülőjáratot a Wizz Air Budapestről Kairóba✈️

A valamennyi magyar számára kiemelten fontos légitársaság mindeddig nem tudott járatot indítani az egyiptomi fővárosba, ugyanis a Kairói Nemzetközi Repülőtér szabályzata lényegében kizárta a fapados üzemeltetőket a reptérről.

2022 óta minden tárgyaláson napirenden tartottuk a kérdést, arra kérve az egyiptomi partnereinket, hogy a Wizz Air kapjon leszállási engedélyt Kairóban. Az egyiptomi Turizmusi és Régészeti Minisztérium

végül kiadta a szükséges papírokat,

így október 30-tól szabad az útvonal és heti 3 járattal lehet majd közlekedni Budapest és Kairó között.

Sok tárgyalás van mögöttünk, de megérte: újabb turisztikai célpont vált elérhetővé és újabb gazdasági kapocs létesült a két ország között.

Beszámoltunk róla, hogy szombaton komoly belpolitikai konfliktus alakult ki a Wagner-zsoldossereg és a hivatásos orosz honvédség között. A konfliktus utolsó óráiban Jevgenyij Prigozsin csapatai majdnem behatoltak Moszkvába, azonban Prigozsin megegyezett a Vlagyimir Putyin képviseletében eljáró fehérorosz diktátorral, Aljakszandr Lukasenkával a zsoldoscsapatok fegyverletételéről.

Érdekesség, hogy miközben szinte minden európai kormányzat figyelmeztette a lakosságot az oroszok között kirobbant konfliktus veszélye, a magyar kormányzat részéről senki nem szólalt meg a témában.

Még a témában leginkább érdekelt külügyi tárcavezető, Szijjártó Péter sem.

Úgy tűnik, ehelyett fontosabb volt bejelenteni, hogy október végétől 3 repülőjárat ingázik Kairó és a Liszt Ferenc-repülőtér között.

(Szijjártó Péter/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek