Óriási balhé tört ki Oroszországban: A Wagner-vezér nekiment Putyinnak

Bevethetik a csecseneket.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédére. Közölte: csapatai nem adják meg magukat, és hozzátette, ők „igazi hazafiak”.

Moszkvai idő szerint szombaton nem sokkal dél után Jevgenyij Prigozsin hangüzenetet tett közzé a Telegram-csatornáján, amelyben Vlagyimir Putyin korábbi, az orosz néphez intézett rendkívüli beszédére reagált – írta a Meduza.io.

„Ami a hazaárulást illeti, az elnök súlyosan téved. Mi a hazánk hazafiai vagyunk. Harcoltunk és harcolni fogunk tovább. A Wagner-csoport minden harcosa. És egyikünk sem fogja feladni magát az elnök, az FSZB vagy bárki más követelésére”

– mondta Prigozsin, hozzátéve, nem akarják, hogy Oroszország továbbra is korrupcióban, csalásban és elnyomásban éljen.

„Amikor azt mondták nekünk, hogy Ukrajna ellen harcolunk, elmentünk és harcoltunk. De kiderült, hogy a lőszert, a fegyvereket, az összes pénzt, amit a katonáknak szántak, ellopták. A bürokraták pedig ott ülnek, és félreteszik maguknak a pénzt, kifejezetten arra a napra, amikor ez megtörténik, amikor valaki bevonul Moszkvába”

– közölte hangüzenetében a Wagner-csoport vezetője.

„Most nem spórolnak semmit – repülőgépekkel és helikopterekkel bombáznak ott, ahol civilek vannak”

– mondta Prigozsin, megjegyezve, ők „igazi hazafiak”.

Az orosz elnök szombat délelőtti beszédében arra tett ígéretet, leszámolnak a lázadással, és a felkelőket hazaárulónak nevezte. Azt ígérte, minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy leszámoljanak a zavargással.

A legújabb hírek szerint Ramzan Kadirov csecsen hadúr közölte: harcosai készek rá, hogy segítsék leverni a Prigozsin indította zendülést, és készek kemény eszközökkel is fellépni, amennyiben erre szükség van.

Kadirov közleményében Putyinhoz hasonlóan hátbatámadásnak nevezte Prigozsin akcióját, és felszólította az orosz hadsereg tagjait, ne üljenek fel a provokációnak.

(meduza.io / portfolio.hu nyomán)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/06/24/kitort-a-kaosz-oroszorszagban-fegyveres-felkeles-zajlik-putyin-ellen-video

Valódi Hírek