Váratlant lépett Orbán embere: Ezzel mindenkit meglepett az államtitkár

Megbánta tettét Maruzsa.

Elnézést kér mindenkitől, akit esetleg megbántott – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Népszavának azzal kapcsolatban, hogy a napokban nyilvánosságra került egy levelezés, amelyben ő és a Klebelsberg Központ munkatársai azt fontolgatják, miként válaszoljanak a Telex kérdéseire úgy, hogy ne hazudjanak, de mégse mondjanak igazat.

Beszámoltunk róla, hogy a Telex olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Honvédelmi Minisztérium levélben toboroz önkéntes katonákat a jövő tanévben bevezetni tervezett honvédelem tantárgy oktatása okán. A lap arról érdeklődött a Klebelsberg Központtól, valóban indul-e ilyen tantárgy szeptembertől; ha igen, miért, hány iskolában és miért pont azokban.

A fenntartó ugyan válaszolt a lap kérdéseire, de egy kisebb „baki” csúszott a tervbe, mert véletlenül felvették a Telexet is a Maruzsával folytatott levelezésükre.

„Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani”

– írta Maruzsa az egyik válaszában.

Az államtitkár botrányos kijelentésére a Kölcsey Gimnázium kirúgott tanárai is reagáltak. Erről >>ITT<< írtunk bővebben.

Az államtitkárt az Országgyűlés kulturális bizottságában, a pedagógusi státusztörvényről szóló vita alatt faggatták az ügyben. A Népszava második kérdésére elmondta, ő nem tud arról, hogy az esetnek lennének személyi következményei.

Kapcsolódó:

Gigabotrány: Véletlenül továbbküldött levélben vallotta be Orbán államtitkára, hogy hazudni szoktak

Nem kímélik a hazugságon kapott Maruzsát: Két kőkemény kérdést kapott a kirúgott tanároktól

 

Valódi Hírek