Hirtelen megszólalt Orbán Balázs: Ezt üzente Azahriahnak, aki tőle idézett egyik dalában

Nem volt benne sok köszönet.

Azahriah egyik legújabb klipje – amelyet a Four moods 2 című dalához készített – már most óriási nézettséget produkál, ugyanis szűk egy hónap alatt már 1,3 millió megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztón.

A zenész már korábban is több alkalommal megszólalt politikai kérdésekben, ám most a szokottnál is hangsúlyosabban fejtette ki nézeteit, ugyanis a dal egy Orbán Balázstól – a miniszterelnök politikai igazgatójától – származó idézettel kezdődik.

Orbán Balázs a Mathias Corvinus Collegium A publikálás jövőjéről című nemzetközi konferenciájának megnyitóján magyarázott idén januárban arról, hogyan is kell „leuralni” egy egész országot.

„Aki uralja egy adott ország médiáját, az eldönti, hogy ki uralja az adott ország gondolkodását, és ezen keresztül, hogy ki uralja az adott országot”

– hangoztatta Orbán Viktor politikai igazgatója.

Orbán mondását azóta felkapta a sajtó, abból pedig szállóige lett. Viszont szükséges megjegyezni, hogy az idézet egy kiragadott mondat, abból a beszédből, amelyben Orbán politikai igazgatója a „külföldi médiabefolyás” ellen szólalt fel. Ám akár kiragadott Orbán Balázs mondata a kontextusából, akár nem, mindenképpen sajátos világszemléletet tükröz.

A zenész dalának elején pedig ez az idézet szerepel, de nincs is ebben semmi rendkívüli, hiszen egyrészt elméletileg „egy szabad országban” bárki véleményt nyilváníthat, másrészt a művészektől sem idegen, hogy egyes politikai kérdésekre reflektáljanak.

A Blikk viszont most megkereste magát Orbán Balázst, hogy kíván-e reagálni arra, hogy a zenész őt idézte a dalában. A miniszterelnök politikai igazgatója pedig nem fogta vissza magát, jól odasózott a fiatal zenésznek.

„Nyilvánvaló, hogy a művész úr mindig is jobb volt szövegírásban, mint szövegértésben,

de ettől függetlenül sok sikert kívánok neki a továbbiakban is!”

– mondta Orbán, amelyből arra lehet következtetni, hogy a politikai igazgató is figyelemmel kíséri az énekes munkásságát.

(Azahriah/Youtube)

Valódi Hírek